Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Διαβουλεύσεις Τσακαλώτου - κουαρτέτου για εγγυημένο εισόδημα, κόκκινα δάνεια, τράπεζες και Δικαιοσύνη

Διαβουλεύσεις Τσακαλώτου - κουαρτέτου γι...

Κρίνεται η τύχη της συμφωνίας με τους δανειστές

Τα "καυτά" θέματα του ελάχιστου εγγυημήνου εισοδήματος, των κόκκιων δναείων, των εργασιακών κ.α. πέφτουν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με εκπροσώπους των θεσμών. Σήμερα Τετάρτη 5 Αυγούστου,  στις 11:30 το πρωί πραγματοποιείται η κρίσιμη και για πολλούς καθοριστική συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, καθώς σε αυτήν θα υπάρξει μία ανακεφαλαίωση της πρώτης παρτίδας θεμάτων που κατά τον υπουργό Οικονομικών πρέπει μέσα στην εβδομάδα να έχουν κλείσει για να προχωρήσουν στα επόμενα.

Τα κόκκινα δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ορισμένα μόνο από εκείνα που καλούνται οι Έλληνες υπουργοί και οι θεσμοί να κλείσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Η συναντηση αυτή θεωρείται καθοριστική καθώς θα φανεί αν και κατά πόσο είναι εφικτή μία συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με tovima.gr

Οι συναντήσεις όμως με τους θεσμούς δεν τελειώνουν το πρωί της Τετάρτης.

Με βάση τον πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στις 15:30 θα υπάρξουν επαφές για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ στις 17:30 θα συζητηθούν θέματα Δικαιοσύνης.

Σε συζήτηση μπαίνουν ξανά και τα εργασιακά.  Ειδικά για τις ομαδικές απολύσεις, η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί την παραμικρή μεταβολή, αλλά το ΔΝΤ έχει πάντα τα σχέδιά τους για πλήρη απελευθέρωσή τους. Για τις συλλογικές συμβάσεις, οι δανειστές δεν έχουν πει «όχι» στη συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων (εκτός του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας -ILO). Η Επιτροπή αυτή όμως έχει εκδώσει και αρκετές καταδικαστικές αποφάσεις για μνημονιακά μέτρα στις χώρες σε κρίσης, κάτι που δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέες επιπλοκές, αναφέρει το protothema.gr.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο διαμονής των θεσμών, στο ξενοδοχείο Χίλτον.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου(;) - Μέχρι 19 Αυγούστου θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές

Εργασιακά, τράπεζες "κόκκινα δάνεια" και ΤΑΙΠΕΔ στη σημερινή συνάντηση με τους θεσμούς

 

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις