Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα πιο εκθαμβωτικά θέατρα σε ολόκληρο τον κόσμο-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα πιο εκθαμβωτικά θέατρα σε ολόκληρο το...

Δείτε το αναλυτικά

Για ορισμένους από εμάς μια βραδιά στο θέατρο είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία και διασκέδαση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια βραδιά στα πιο εντυπωσιακά θέατρα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είτε πρόκειται για θέατρα με neobaroque στυλ , είτε για άλλα με υπερσύγχρονη διακόσμηση, τα θέατρα αυτά είναι τα πιο φημισμένα εξαιτίας της τέχνης και της αρχιτεκτονικής τους.

Teatro La Fenice, Βενετία

Η διάσημη όπερα της Βενετίας έχει φιλοξενήσει παγκόσμιες πρεμιέρες συνθετών όπως του Verdi, του Rossini, του Bellini, του Donizetti και του Stravinsky και άνοιξε για πρώτη φορά το 1792. Έχει υποστεί σειρά καταστροφών, συμπεριλαμβανομένης και μιας πρόσφατης φωτιάς το 1996, αλλά καταφέρνει να επιβιώνει για 223η σεζόν!

Winter Garden Theatre, Toronto, Καναδάς.

Αυτό το καναδικό στολίδι αποτελεί μέρος ενός διώροφου θεάτρου. Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι στο χέρι και μοιάζουν με κήπο και υπάρχουν πραγματικά κλαδιά οξιάς που κρέμονται από το ταβάνι.

Ξεκίνησε ως ένα πολυσύχναστο θέατρο βαριετέ, αλλά έκλεισε το 1928. Το Winter Garden Theatre βρισκόταν εκεί ανεκμετάλλευτο για δεκαετίες, μέχρι που το 1987 ξεκίνησε μια ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Όλος ο χώρος καθαρίστηκε με ωμή ζύμη ψωμιού για να μην πάθουν ζημιά τα αυθεντικά έργα τέχνης στους τοίχους, αλλά σαφώς, άξιζε η σπατάλη!

De La Musica Catalana, Barcelona, Ισπανία

Περπατήστε στην αίθουσα συναυλιών αυτού του θεάτρου –ορόσημο και θαυμάστε τα όμορφα βιτρό, τα ψηφιδωτά πλακάκια και τα μαρμάρινα γλυπτά. Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της καταλανικής nouveau art σκηνής και έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco.

Garnier, Paris, Γαλλία

Για να πάρεις μια ιδέα σχετικά με το τι θα δεις σε αυτή την όπερα, απλά κοίταξε το ταβάνι! Μπορεί αυτό να είναι από τα πιο καινούργια τμήματα του χώρου, αλλά συνδυάζει σκηνές από διάφορες διάσημες όπερες γύρω από έναν εκθαμβωτικό πολυέλαιο – έναν πολυέλαιο που έπεσε το 1896 σκοτώνοντας έναν εργαζόμενο στο κατασκευαστικό τμήμα και έδωσε την έμπνευση στον Gaston Leroux να γράψει «Το φάντασμα της όπερας».

Theatre, Porthcurno, Αγγλία

Σταματήστε στο Minack για να απολαύσετε μια συναυλία, καθίστε στο πέτρινο παγκάκι και αποζημιωθείτε από την θέα στο Porthcurno Bay.

Hessisches Staatstheater Wiesbaden, Wiesbaden, Γερμανία Απολαύστε μια από τις 50 παραγωγές που ανεβαίνουν ανά σεζόν στο neobaroque αυτό θέατρο και θαυμάστε τις εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Opera House, Sydney, Αυστραλία

Εξωτερικά μοιάζει με κέλυφος, αλλά και εσωτερικά είναι εξίσου εντυπωσιακό λόγω –εκτός των άλλων- και της γλυπτής οροφής -του δημιουργού Jorn Utzon’s- εξαιτίας της οποίας κατακτήθηκε το βραβείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, παρά το ότι η Όπερα είναι σχετικά λίγων ετών.

Theatre, San Diego, CA, Αμερική

Το θέατρο αυτό έχει ζήσει πολλές ζωές. Μια σαν ένα κινηματογραφικό παλάτι, μια άλλη σαν ναυτική κατοικία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, μια τρίτη σαν ένας άδειος χώρος υπό κατάρρευση και τώρα λειτουργεί ξανά ως ένα εξαιρετικό θέατρο.

Bolshoi Theatre, Moscow, Ρωσία

Είναι το ιστορικότερο θέατρο της Μόσχας, χτίστηκε το 1780 και έχει περάσει μέσα από πολλές αλλαγές μέχρι σήμερα. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Ιωσήφ Μποβέ με σκοπό την φιλοξενία παραστάσεων μπαλέτου και όπερας.

Ωδείο, Ηρώδου του Αττικού, Ελλάδα, Αθήνα

Χτίστηκε με δαπάνες του Ηρώδη του Αττικού κατά τον 2ο αιώνα μ.Χ., προς τιμήν της συζύγου του Ασπασίας Αννίας Ρηγίλλης και προορισμός του ήταν οι μουσικές εκδηλώσεις γι’ αυτό και ονομάστηκε Ωδείο. Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στη δεκαετία του 1950 άρχισε η αναστήλωσή του. Οι θέσεις των θεατών επενδύθηκαν με πεντελικό μάρμαρο και η ορχήστρα με πλάκες από μάρμαρο Υμηττού.

Από τα τέλη της ίδιας δεκαετίας το Ωδείο χρησιμοποιείται, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, για πολιτιστικές εκδηλώσεις και από τότε πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών έχει εμφανιστεί στον χώρο.

Teatru Manoel, Valletta, Μάλτα.

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 δεν επιτρέπονται καν στο Teatru Manoel! Στο επιβλητικό και εντυπωσιακό αυτό θέατρο, μπορείς να απολαύσεις κοντσέρτα κλασικής μουσικής και όπερες.

Amazonas, Manaus, Βραζιλία.

Οι βαρόνοι που έχτισαν το μέρος στα τέλη του 1800 συνδύασαν τα ιταλικά μάρμαρα και τα παρισινά έπιπλα και δημιούργησαν αυτό το πολυτελές, διεθνές αριστούργημα. Στα συν; Βρίσκεται στη μέση ενός τροπικού δάσους!

Seebühne, Bregenz, Αυστρία

«Seebühne» σημαίνει «θαλάσσια σκηνή » στα γερμανικά, και αυτός είναι ένας ταιριαστό τίτλος, δεδομένου ότι αυτό το θέατρο επιπλέει στο νερό.

Το Bregenz Festival ξεκίνησε στην αρχή να ανεβάζει παραγωγές στη λίμνη της Κωνσταντίας το 1946, και τελικά έχτισε τη σκηνή το 1950. Η Seebühne σήμερα φιλοξενεί τα πάντα, από τον «Μαγικό Αυλό», μέχρι το «West Side Story»!

Theatre Detroit, MI, Αμερική

Όταν ο μεγιστάνας William Fox άνοιξε αυτό το σπουδαίο θέατρο το 1928, είχε ένα στόλο από 400 κλητήρες, θυρωρούς, και πολύ ακόμα προσωπικό και θεωρήθηκε «ο πιο μεγαλοπρεπής ναός της ψυχαγωγίας στον κόσμο.»

Έπεσε σε παρακμή τις επόμενες δεκαετίες, αλλά ευτυχώς, στην συνέχεια αποκαταστάθηκε.

Guangzhou Opera House, Guangzhou, Κίνα

Ο άκρως εντυπωσιακός χώρος του θεάτρου με τα αμέτρητα ιδιαίτερα φωτάκια, υπόσχονται να σας μαγέψουν και να σας «απορροφήσουν» , ακόμα και αν η όπερα που παρακολουθείτε είναι από τις πιο βαρετές που έχετε δει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις