Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η 14η Αγροτική Έκθεση έρχεται στην Χαλανδρίτσα 3 - 6 Σεπεμβρίου

Η 14η Αγροτική Έκθεση έρχεται στην Χαλαν...

Με μεγάλη συμμετοχή εταιρειών παραγωγών, πλήθος σεμιναρίων και εκδηλώσεων

Την 14η αγροτική έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Ερυμάνθου από 3- 6 Σεπεμβρίου στην Χαλανδρίτσα η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013».

Στην έκθεση θα συμμετέχουν εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων, επιχειρήσεις αγροτικών εφοδίων και παραγωγοί τοπικών προϊόντων ενώ έχουν προγραμματιστεί και ενημερωτικές ημερίδες με θέματα που αφορούν τις νέες καλλιέργειες και γενικότερα την αγροτική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα καθώς και πολλές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας

Διαβάστε και την επίσημη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Ερυμάνθου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίτσας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης –Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργανώνει την 14η Αγροτική Έκθεση (Γεωργικών Μηχανημάτων, Εφοδίων και Προϊόντων Αχαϊκής Γής) από τις 3 έως 6 Σεπτεμβρίου στη Χαλανδρίτσα.

Η Αγροτική Έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013», του οποίου Φορέας Υλοποίησης και Συντονιστής είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Ελλάδας (ΠΕΔ).

Στη φετινή Έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε νέο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο πέριξ του Κτηνιατρείου της Χαλανδρίτσας (Περιβάλλων χώρος), συμμετέχουν εταιρείες γεωργικών μηχανημάτων, επιχειρήσεις αγροτικών εφοδίων και παραγωγοί τοπικών προϊόντων. Επίσης στα περίπτερα της Έκθεσης θα εκτίθενται είδη και προϊόντα που κατασκευάζονται και παράγονται στην ευρύτερη Περιφέρεια της Αχαΐας καθώς και προϊόντα σύγχρονων και αναγκαίων υπηρεσιών για την οργάνωση των επιχειρήσεων.

Στα πλαίσια της Έκθεσης προγραμματίζονται ενημερωτικές ημερίδες με θέματα που αφορούν τις νέες καλλιέργειες, την Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, τον σύγχρονο τρόπο οργάνωσης και προώθησης των προϊόντων, το περιβάλλον, τον αγροτουρισμό κλπ.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορες άλλες εκδηλώσεις (χορευτικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, μουσικές βραδιές, βραβεύσεις κα) που πραγματοποιούνται παράλληλα με την Έκθεση.

Φέτος, για πρώτη φορά στο τετραήμερο των εκθεσιακών δραστηριοτήτων, εντάσσονται και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με την συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων Χαλανδρίτσας, Πλατανόβρυσης, Βασιλικού, του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Βασιλικού καθώς και άλλων Φορέων (Τοξοβολίας, Ιππασίας κα), μεταξύ των οποίων:

Γιορτή Ελιάς – Λαδιού, στον αύλειο χώρο του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Βασιλικού

Ιππικές Διαδρομές στα λιθόστρωτα δρομάκια του Ιστορικού Κέντρου Χαλανδρίτσας

Επίδειξη και μαθήματα Τοξοβολίας εντός και εκτός του χώρου της Έκθεσης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος  Ερυμάνθου Θάνος Καρπής « ο Δήμος Ερυμάνθου  με την βοήθεια και την υποστήριξη των συνδιοργανωτών και των άλλων συνεργαζόμενων τοπικών Φορέων, και παρά την μεγάλη οικονομική κρίση επιμένει στην διοργάνωση της καθιερωμένης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, διότι θεωρεί ότι αποτελεί ένα χρήσιμο και ενδιαφέρον ενημερωτικό βήμα, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές, ενώ συγχρόνως είναι ένα αναπτυξιακό και πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή».

Τέλος τα Εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας έχουν προγραμματιστεί για τις 4/9/2015 παράλληλα με την Εγκαινίαση της Ολοκλήρωσης και Παράδοσης του έργου «Ανάπλαση και  Διαμόρφωση – Αναβάθμιση Κεντρικού Ιστορικού Πυρήνα Χαλανδρίτσας» το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά