Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Οι 7 πιο υγιεινές συνήθειες από όλο τον κόσμο

Οι 7 πιο υγιεινές συνήθειες από όλο τον κόσμο

Τι κάνουν στην Ισπανία, τη Βραζιλία και την Ινδία

Ισπανία: Εκείνοι που κοιμούνται το μεσημέρι μισή ώρα τρεις φορές την εβδομάδα έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιά. Επιπλέον, η σιέστα βοηθάει στο αδυνάτισμα. Η λεπτίνη, η ορμόνη που στέλνει στον εγκέφαλο το αίσθημα της χόρτασης, εκκρίνεται κανονικά μόνο όταν κοιμόμαστε αρκετά.

Βραζιλία: Ό,τι είναι το καρναβάλι και το ποδόσφαιρο για τη ζωή των Βραζιλιάνων είναι τα φασόλια για τη διατροφή τους. Καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και φυτική πρωτεΐνη, όταν συνδυάζονται με ρύζι δίνουν ένα πιάτο υψηλής διατροφικής αξίας.

Ινδία: Ινδικό φαγητό χωρίς κουρκουμά δεν γίνεται.Τα αντιοξειδωτικά του ενισχύουν το ανοσοποιητικό και ασκούν προστατευτική δράση στον εγκέφαλο προλαμβάνοντας το Αλτσχάιμερ. Δεν είναι τυχαίο που στα βόρεια της χώρας τα ποσοστά Αλτσχάιμερ είναι από τα χαμηλότερα στον κόσμο.

Παναμάς: Η φυλή Κούνα των νησιών Σαν Μπλας έχει αδυναμία στη σοκολάτα. Πίνουν 5 φλιτζάνια ανεπεξέργαστου κακάου την ημέρα. Και σε σύγκριση με τους κατοίκους της ενδοχώρας, στους νησιώτες αυτούς σημειώνονται πολύ μικρότερα ποσοστά καρκίνου, διαβήτη και καρδιοπάθειας χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του κακάου σε φλαβονοειδή.

Ολλανδία: Το ποδήλατο είναι το επίσημο μέσο μετακίνησης στο Άμστερνταμ. Και οι Ολλανδοί που πηγαίνουν στη δουλειά τους με ποδήλατο ζουν κατά μέσο όρο 14 μήνες περισσότερο από εκείνους που οδηγούν, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Υγείας. Οι ερευνητές επιμένουν ότι τα οφέλη είναι πιο σημαντικά από την επιβάρυνση εξαιτίας της εισπνοής των καυσαερίων και των πιθανών ατυχημάτων.

Ιαπωνία: Σύμφωνα με μακροχρόνια μελέτη οι αιωνόβιοι της Οκινάουα ζουν την υγιέστερη ζωή απ' όλους στον πλανήτη. Δύο από τα μυστικά τους είναι οι ντόπιες μοβ πατάτες (πλούσιες σε καροτενοειδή και λυκοπένιο) και το «χάρα-χάτσι-μπου», δηλαδή να σταματάς το φαγητό όταν έχεις χορτάσει κατά 80%.

Χαβάη: Στην ακτή Κόνα, 3.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αναβλύζει το πιο θρεπτικό νερό του κόσμου. Ταξιδεύει 2.000 χρόνια για να φτάσει από το Βόρειο Ατλαντικό. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που μαζεύει στην πορεία του έχει μοναδικές αντιγηραντικές ιδιότητες που ωφελούν την υγεία. Στο ίντερνετ κυκλοφορεί το εμφιαλωμένο νερό MaHaLo που περιέχει το αρχαίο νερό ύστερα από ελαφριά επεξεργασία για να φύγει το αλάτι.

 

Πηγή:in.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being