Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Πάτρα του ...Καποδίστρια "πρωταγωνίστρια" σε γυρίσματα ταινίας για τη ζωή του μεγάλου Έλληνα;

Η Πάτρα του ...Καποδίστρια "πρωταγω...

Συνάντηση του σκηνοθέτη Τάσου Λέρτα, με το Νίκο Τζανάκο

ο σκηνοθέτης Τάσος Λέρτας, πρόκειται να υλοποιήσει ένα παλιό του όνειρο, μια ταινία για το μεγάλο Έλληνα, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τα γυρίσματα της ταινίας, θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη, με υποστήριξη  από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αλλά και της Ελβετίας. Είναι περιττό να επισημάνουμε, πόσο σημαντικό θα είναι, να πραγματοποιηθούν γυρίσματα της ταινίας στην Πάτρα, τη μόνη ίσως πόλη, που έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστεί (και είναι), ως ακραιφνώς Καποδιστριακή.

Γνωρίζοντας πως ελάχιστα είναι γνωστό, (αφού η ίδια η πόλη, το έχει διαχρονικά, επιμελώς αποκρύψει), πως ο Καποδίστριας είναι στην ουσία, ο ιδρυτής της σημερινής πόλης της Πάτρας και ακόμα πιο άγνωστο, πως διασώζονται στα αρχεία του κράτους, δεκάδες επιστολές, του ίδιου του κυβερνήτη, οι οποίες αφορούν την πόλη και έχουν καθορίσει τη σημερινή μορφή του ιστορικού της κέντρου, αλλά και αναφέρονται στην κοινωνική και πολιτική κατάσταση της εποχής, ο Νίκος Τζανάκος και ο.Γιώργος Λιόλης επεδίωξαν και κατάφεραν μια συνάντηση με το γνωστό σκηνοθέτη.

 

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, είχε έρθει δύο τουλάχιστον φορές στην Πάτρα, (η τοπική ιστοριογραφία αναφέρει τρεις ή τέσσερις), το Μάρτη του 1829 και τον Οκτώβρη του 1830.

Γι αυτούς και  όχι μόνο τους λόγους στη συνάντηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας επισημάνθηκε οτι εφόσον το θεωρήσει αξιόλογο, να συμπεριλάβει και την Πάτρα, στο σενάριο της ταινίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα και αν κρίνουμε από την αντίδραση του κ. Λέρτα, υπάρχουν πιθανότητες, η Πάτρα να συμπεριληφθεί, στο ήδη πάντως διαμορφωμένο,  σενάριο της ταινίας.

Ο γνωστός σκηνοθέτης δεσμεύτηκε, πως σύντομα θα επισκεφθεί την Πάτρα, με σκοπό να διερευνήσει γυρίσματα της ταινίας στην πόλη μας, κάτι που όπως μας εξήγησε, το ήθελε αλλά έψαχνε την αφορμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Γυρίσματα της ταινίας για τον Καποδίστρια, στην Πάτρα;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture