Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας Ζαφείρης Λοτσάρης σε ηλικία 74 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Πατρινός επιχ...

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 17.00 στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση προξένησε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και ευρύτερα της Αχαΐας η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του 74χρονου Πατρινού επιχειρηματία Ζαφείρη Λοτσάρη.

Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015 στις 17.00 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Λάππα Αχαΐας.

Ο Ζαφείρης Λοτσάρης ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας (είχε άλλα έξι αδέλφια) και είχε γεννηθεί το 1941 στο Λάππα Αχαΐας. Ήταν γιος του Κωνσταντίνου Λοτσάρη και της Αντιόπης το γένος Κατσανιώτη από το Σούβαρδο και Κουρτέσι Ηλείας. Από νεαρή ηλικία, μόλις 15 ετών ήρθε στην Πάτρα και λίγο αργότερα το 1967 μαζί με τα αδέλφια του Διονύση Λοτσάρη και Ανδρέα Λοτσάρη δημιούργησαν την επιχείρηση με βιομηχανικά είδη, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, λάστιχα, ζάντες, κ.α.

Το κατάστημα για πολλά χρόνια βρισκόταν επί της οδού Αγίου Ανδρέου πλησίον της Ζαίμη ενώ εδώ και περίπου είκοσι χρόνια η επιχείρηση πλέον λειτουργεί στην Λεωφ. Γλαύκου αριθμός 107, στην Πάτρα. Ο εκλιπών υπήρξε ένας πολύ εργατικός άνθρωπος, έξυπνος και δραστήριος έμπορος και με ιδιαίτερη αγάπη και προσήλωση στην οικογένεια του.

Είχε παντρευτεί την Χρυσάνθη (Σούλα) Λοτσάρη το γένος Παναγιώτη Κουργιαλά από το Κουρτέσι Ηλείας στα μέσα του ’70 και απέκτησαν δύο παιδιά, την Αντιόπη (Άντυ) σύζυγο Αντώνη Σπανού, η οποία διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της Αχαικής Συνεταιριστικής Τράπεζας και τον Κωνσταντίνο Λοτσάρη απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο οποίος εργάζεται ως τραπεζικό στέλεχος στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάτρα.

Ο εκλιπών που ήταν άνθρωπος της προσφοράς και πολύ εργατικός (δούλευε έως και σχετικά πρόσφατα παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε) είχε τη χαρά να δει και δύο εγγόνια. Μάλιστα το ένα αναμένεται να πάρει και το όνομα του. Να προσθέσουμε πως ο αδελφός του Ζαφείρη Λοτσάρη, Διονύσης Λοτσάρης έχει ασχοληθεί για χρόνια με τα κοινά και τα συνδικαλιστικά πράγματα και έχει διατελέσει Πρόεδρος των εμπόρων Πάτρας και Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπόρων καθώς και μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Από την οικογένεια της γιαγιάς του εκλιπόντος που όπως είπαμε ήταν το γένος Κατσανιώτη, είναι κοντινός συγγενής ο νυν βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης.

Το "ορμητήριο" και ησυχαστήριο του Ζαφείρη Λοτσάρη όλα αυτά τα χρόνια παρέμενε το σπίτι που είχε φτιάξει κοντά στο οικογενειακό πατρικό, λίγο πιο πάνω από του Λάππα Αχαίας. Εκεί ξεκουραζόταν με την οικογένεια του και μάλιστα η αγαπημένη απασχόληση του ήταν οι αγροτικές δουλειές και ο κήπος του.

Ο Ζαφείρης Λοτσάρης έσβησε αργά το βράδυ της Κυριακής 2 Αυγούστου 2015 μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Ολύμπιον Θεραπευτήριο της Πάτρας, στα Συχαινά.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις