Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βαθιά η συγκίνηση στο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου - Δάκρυσε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Βαθιά η συγκίνηση στο μνημόσυνο του Μητρ...

Τελέστηκε στο μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου το πρωί του Σαββάτου

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή πολλών αρχιερέων και πλήθους ευσεβούς λαού, τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου 1η Αυγούστου 2015, στην ιερά μονή του Αγίου Γερασίμου στην κοιλάδα των Ομαλών, το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου που εκοιμήθη λίγο πριν γίνει η τελετή ενθρόνισης του στο νησί απ’ όπου και καταγόταν.

Της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε όπως αναφέρει αναλυτικό ρεπορτάζ του εκκλησιαστικού σάιτ romfea.gr, απ’ όπου και οι φωτό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανός που διατελεί και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβίδου κ. Κύριλλος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος, ο οποίος διατελεί και Βοηθός του Μητροπολίτη Πατρών.

Λόγους αγαθούς για το πρόσωπο του εκλιπόντος Ιεράρχη εκφώνησε ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Από τις αρχές του νησιού, έδωσαν το παρών η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κεφαλληνίας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Φιλίππου, Σωτήρης Κουρής, οι Αντιδήμαρχοι, Βαγγέλης Κεκάτος, Σπύρος Ματιάτος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου, Μάκης Αποστολάτος, ο τ. Υπουργός, Πέτρος Αλιβιζάτος, ο τ. Νομάρχης, Διονύσης Λευκαδίτης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος που έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του Μακαριστού Ιεράρχη.

Όπως δείχνει και το φωτογραφικό στιγμιότυπο η συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση του κ.κ. Χρύσανθου ήταν μεγάλη καθ' όλη την διάρκεια του ιερού μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού ιεράρχη, του 64χρονου Γεράσιμου Φωκά.

Άξιο αναφοράς είναι πως σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός με δάκρυα στα μάτια φώναξε το "Άξιος" για το πολυσέβαστο Ποιμενάρχη του που δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το σπουδαίο έργο του. Να θυμίσουμε πως πριν την εκλογή του, ήταν για πολλά χρόνια Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις