Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χίλιες αφίσες και 10.000 προγράμματα για το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας - Ξεκινά την Τρίτη 4 Αυγούστου

Χίλιες αφίσες και 10.000 προγράμματα για...

Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στις 8 Αυγούστου με τις "Εκκλησιάζουσες" με τον Γιάννη Μπέζο

Στην τελική ευθεία για την έναρξη του βρίσκεται το 34ο Φεστιβάλ Πάτρας 2015 – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Ήδη τυπώθηκαν και οι συλλεκτικές αφίσες του Φεστιβάλ, χίλιες τον αριθμό που αναμένεται να μοιραστούν σε θεατές, από την βραδιά της επίσημης πρεμιέρας που θα δοθεί το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στο Αρχαίο Ωδείο με τις «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού Θεάτρου με τον Γιάννη Μπέζο και μετά. Στην αφίσα φιγουράρει ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος ως Βλέπυρος στις «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού με την Μαίρη Αρώνη – Πραξαγόρα που ήταν και η 1η παράσταση του 1ου Φεστιβάλ Πάτρας στις 13 Αυγούστου του 1981. Μάλιστα τότε λόγω πρωτοφανούς κοσμοσυρροής είχε αποφασιστεί και είχε δοθεί και δεύτερη παράσταση τα μεσάνυχτα στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο. Η φωτ. του Ντίνου Ηλιόπουλου από την ιστορική εκείνη παράσταση είναι του Πατρινού βετεράνου φωτογράφου Χρήστου Σταματόπουλου.

Εκτός από τις αφίσες που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε πολλά κεντρικά σημεία και μαγαζιά της Πάτρας και πραγματικά τραβάνε το μάτι, έχουν τυπωθεί, όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πολιτιστικός σύμβουλος και επικεφαλής πλέον του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος και κοντά 10.000 έντυπα προγράμματα με όλες τις φετινές εκδηλώσεις ανα ημερομηνία και συντελεστές, που επίσης θα μοιραστούν στον κόσμο.

Να θυμίσουμε πως η έναρξη του φετινού Φεστιβάλ θα γίνει στις 4 και 5 Αυγούστου 2015 στις 21.00 με τις «Τρωάδες» του Εθνικού με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη –Εκάβη και τους Νίκο Ψαρρά, Κρατερό Κατσούλη, Ελένη Ρουσσινού, κ.α.

Μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Πάτρας που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είναι η εταιρεία Dur που για άλλη μία φορά ανέλαβε να φτιάξει τα μπλουζάκια των εθελοντών της διοργάνωσης.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture