Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ντέλια Βελκουλέσκου ιδού ο στρατός σας! Πάνω από 150 αστυνομικοί φυλάσσουν τους τροϊκανούς

Ντέλια Βελκουλέσκου ιδού ο στρατός σας! ...

Οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, διαθέτουν φύλαξη στα πρότυπα υψηλού αξιωματούχου ξένης χώρας

Περισσότεροι από 150 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί από την ελληνική κυβέρνηση για τη φύλαξη των εκπροσώπων των δανειστών, που βρίσκονται στην Αθήνα.

Οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, διαθέτουν φύλαξη στα πρότυπα υψηλού αξιωματούχου ξένης χώρας. Φρουροί με ενδοσυνεννόηση ακριβό εξοπλισμό και βαρύ οπλισμό,  επιχειρησιακά πλάνα για κάθε μετακίνηση τους, μυστική φρουρά και περιπολίες στο Hilton όπου διαμένουν...

Και δεν είναι μόνον αυτοί. Οι αστυνομικοί συνεπικουρούνται στο έργο τους από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, της  Τροχαίας, της ΥΑΤ (η ελαφριά εκδοχή των ΜΑΤ χωρίς ασπίδες) και της Άμεσης Δράσης, ενώ ρόλο παρατηρητή έχει και ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικά οι bodyguards, των τριών επικεφαλής των κλιμακίων, είναι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ασφάλεια ξένων πολιτικών επισήμων από το επίπεδο του πρωθυπουργού και κάτω.

Για παράδειγμα έναν υπουργό που επισκέπτεται για λίγες ημέρες την Αθήνα ενώ αν πρόκειται για πρωθυπουργό ή πρόεδρο μιας χώρας, τότε τη φύλαξη αναλαμβάνει η προεδρική φρουρά.

Πριν καν πατήσουν το πόδι τους στην Αθήνα ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ε.Ε, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ (στην ομάδα μετέχει πλέον και εκπρόσωπος του ESM ο Νίκολας Τζιαμαρόλι), είχαν εξουσιοδοτήσει ένα μυστηριώδη σύνδεσμο προκειμένου να έχει άμεση επαφή με την ελληνική Αστυνομία και ουσιαστικά θα είναι τα μάτια και τα αυτιά των τροικανων στα σχέδια ασφαλείας των ελληνικών αρχών.

Πρόκειται για έναν απόστρατο αξιωματικό τον κ. Ευάγγελο Κόκκαλη που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο οποίος τρέχει όλο το πρόγραμμα των τροικανών σε θέματα φύλαξης και ασφάλειας.

Αυτός έδωσε το οκ για το ξενοδοχείο που θα μείνουν και συνομιλεί καθημερινά με το διοικητή Ασφαλείας και την Ασφάλεια Υψηλών Προσώπων προκειμένου να ενημερώνει για την ατζέντα και τις μετακινήσεις των τροικανών.

Μετά από συζητήσεις πολλών ημερών η τρόικα δέχτηκε την πρόταση της ΕΛ.ΑΣ να διαμένουν όλοι στο ίδιο ξενοδοχείο και τελικά επιλέχθηκε το Hιlton. Εκπονήθηκε ειδικό σχέδιο για το συγκεκριμένο χώρο και μέχρι και ειδικές μαγνητικές  κάρτες διαθέτουν προκειμένου να ενεργοποιούν τα ασανσέρ που οδηγούν  στις σουίτες του 11ου ορόφου.

Στα υψηλά κλιμάκια της λεωφόρου Κατεχάκη, τρέμουν ακόμα και στη σκέψη, ότι μπορεί να συμβεί έστω και το παραμικρό στην τρόικα και την πολυπληθέστατη  παρέα της. Γιατί τότε, το αντίκτυπο θα είναι μεγάλο για τη χώρα…

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις