Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Oι Πατρινοί αποχαιρέτησαν τον δικηγόρο Ανδρέα Κακογιάννη το πρωί του Σαββάτου στην Ευαγγελίστρια

Oι Πατρινοί αποχαιρέτησαν τον δικηγόρο Α...

Ο Mητροπολίτης Πατρών, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Ν. Παπάκος και ο Ανδρέας Καράβολας μίλησαν για τον εκλιπόντα

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου 1η Αυγούστου 2015 από τον Μητροπολιτικό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία για τον εκλιπόντα δικηγόρο και επί σειρά ετών δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πατρέων, πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας επί Ανδρέα Καράβολα και πρώτο πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαϊας, Ανδρέα Κακογιάννη.

Στην νεκρώσιμο ακολουθία παρέστη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και αναφέρθηκε στην πορεία του εκλιπόντα.

Για τον Ανδρέα Κακογιάννη, μίλησε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Πατρών Νίκος Παπάκος. Όπως θύμισε, ο εκλιπών είχε διοριστεί δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Πατρών στις 11 Σεπτεμβρίου 1958 και είχε εγγραφεί στα μητρώα του Συλλόγου με αύξοντα αριθμό 60, προήχθη σε παρ’ Εφέταις δικηγόρο το 1963 και σε παρ’ Αρείω Πάγω δικηγόρο το 1992.

«Άσκησε τη δικηγορία επί 49 συναπτά έτη, μέχρι το τέλος του 2007, που παραιτήθηκε. Άσκησε το δικηγορικό λειτούργημα όλα αυτά τα χρόνια με ήθος, μαχητικότητα, εντιμότητα, εργατικότητα και αξιοπρέπεια, κοσμώντας τον χώρο και τιμώντας ουσιαστικά το λειτούργημά μας στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Υπήρξε ομολογουμένως άριστος νομικός κι ασχολήθηκε με πάμπολλες υποθέσεις, παρέχοντας ταυτόχρονα υπηρεσία εμμίσθου νομικού συμβούλου σε πολλές εταιρείες. Του άρεσε περισσότερο το ποινικό δίκαιο, το οποίο και υπηρετούσε με πάθος. Η παρουσία του ήταν ιδιαίτερα έντονη και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα μαχητικός στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εντολέων του. Ήταν μεταξύ των καλύτερων παλαιοτέρων δικηγόρων. Μία από τις σημαντικές δίκες που είχε συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ήταν και η γνωστή δίκη Τεμπονέρα, που είχε γίνει στο Βόλο, με τότε πρόεδρο του Δικαστηρίου τον μόλις αποχωρήσαντα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρουμάνο. Στην δίκη αυτή είχαν συμμετάσχει και αρκετοί άλλοι δικηγόροι του Συλλόγου. Στο γραφείο του ασκήθηκαν αρκετοί δικηγόροι και συνεργάστηκε κυρίως με τον Φώντα Νικολάου.

Ήταν άνθρωπος της παρέας, με χιούμορ και πολλά χιουμοριστικά σχόλια για τους συναδέλφους, τους δικαστές και τους δικαστικούς υπάλληλους. Ενθυμούμαι, τις απολαυστικές συζητήσεις με διάφορους συναδέλφους όπως ο Μίμης Γεωργόπουλος στο καφενείο του Ξυπολιά πίσω από τα Δικαστήρια», ανέφερε ο κ. Παπάκος.

Ο νυν Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρέων στον επικήδειο λόγο του για τον Ανδρέα Κακογιάννη έκανε μνεία αι στην ποιητική πλευρά του εκλιπόντος, λέγοντας πως «είχε γράψει και υπέροχα ποιήματα στα φοιτητικά του χρόνια, τα οποία μάλιστα είχε αναγνωρίσει κι ο ποιητής Νίκος Καρούζος».

Ο Ανδρέας Κακογιάννης εκτός από σπουδαίος δικηγόρος, υπήρξε κι ένας βαθύτατα δημοκρατικός άνθρωπος που ενασχολήθηκε έντονα και με τα πολιτικά πράγματα του τόπου και ιδιαίτερα με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συμμετείχε ως υποψήφιος στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές επί σειρά ετών και διετέλεσε επί αρκετές θητείες Δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας επί δημαρχίας του Θεόδωρου Άννινου και του Ανδρέα Καράβολα καθώς και πρώτος πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας επί Νομαρχίας τότε του Στάθη Αθανασόπουλου – Σερέτη».

Κλείνοντας, ο κ. Παπάκος εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και ιδίως στην κόρη του δικηγόρο Ζωή Κακογιάννη.

Τέλος για τον εκλιπόντα μίλησε και ο τέως Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο οποίος και χαρακτήρισε τον Ανδρέα Κακογιάννης “καθοδηγητή”. «Υπηρετήσαμε μαζί την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί 20 συναπτά έτη. Ο Ανδρέας Κακογιάννης εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 1964, όταν επί χούντας παραιτήθηκε από το αξίωμά του, υποδηλώνοντας την άρνησή του στο δικτατορικό καθεστώς και την πίστη του στην Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καράβολας προσθέτοντας πως ο εκλιπών δικηγόρος και τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε μια ήρεμη και ήπια δύναμη.

Αυτό που επίσης ειπώθηκε και έκανε εντύπωση ήταν ότι ο Α. Κακογιάννης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και πίστευε πως θα έπρεπε να κατοχυρωθεί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μιας και είναι η εξουσία κοντά στον πολίτη, μία άποψη που είχαν διατυπώσει μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Λεωνίδας Κύρκος, κ.α.

Παρόντες στην κηδεία ήταν ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης, νυν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πολλοί δικηγόροι, επιχειρηματίες, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις