Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος στην Ιερά Μονή Μακελαριάς

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο Μητ...

Βρίσκεται νότια του χωριού Λαπαναγοί, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα

Η Ιερά Μονή της Μακελαριάς που βρίσκεται στην επαρχία Καλαβρύτων και μπορεί να την επισκεφθεί κάποιος ακολουθώντας τον δρόμο Πάτρα – Καλάβρυτα, από Χαλανδρίτσα απέστειλε το πρόγραμμα των ακολουθιών της Ιεράς Μονής για τον Αύγουστο.

Η Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων βρίσκεται στο Β.Δ. τμήμα του Δήμου Καλαβρύτων, νοτίως του χωριού των Λαπαναγών, πάνω σε ένα γυμνό και απότομο βράχο και σε απόσταση 30 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη των Καλαβρύτων.

Πρόγραμμα Ακολουθιών

1-15 Αυγούστου κάθε απόγευμα στις 6, θα τελείται Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

6 Αυγούστου Πανηγυρική Θ. Λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας για την μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

14 Αυγούστου

7 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου. Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ψαλλούν τα εγκώμια την Υπεραγία Θεοτόκο και θα ακολουθήσει περιφορά του Επιταφίου

11-1 π.μ. Ιερά Αγρυπνία

7π.μ.-10.30 π.μ. Πανηγυρική Θ. Λειτουργία για την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Θ.Λειτουργίες:

κάθε Σάββατο 7.30-9.30 π.μ.

Κάθε Κυριακή 7.30-10.00 π.μ.

Μετά το πέρας των ακολουθιών θα προσφέρεται μοναστηριακό κέρασμα.

Η Ιερά Μονή  Μακελλαριάς έχει γεωγραφικές συντεταγμένες στην ορεινή Αχαΐα, αλλά δεν ανήκει μόνο σε αυτήν. Ανήκει σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία σε όλον τον κόσμο, όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα αφιερωμένη στο γραφικό αυτό μοναστήρι, στο διαδίκτυο.

Η Ιερά Μονή έχει μια μοναδικότητα η οποία έγκειται στο ότι περιτριγυρίζεται από ένα αμάραντο φυσικό κάλλος. Ψηλά στην απρόσιτη κορυφή, που η Παναγία έχει στήσει την κατοικία της, συντίθεται ένα θαύμα και ένα γραφικό ποίημα Χριστιανοσύνης όπου ο επισκέπτης γεύεται τη γαλήνη και την κατάνυξη. Ο μακρινός προσκυνητής της Μακελλαριάς έρχεται μόνο και μόνο να προσευχηθεί και να λατρέψει την Μεγαλόχαρη.

Αμέτρητα είναι τα θαύματα που έχει προσφέρει στους πιστούς. Ίσως γιατί εδώ η ευσπλαχνία του Θεού βρίσκει στοργή και πίστη να προσμένουν...

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της Μονής: ότι μπορεί κανείς εκεί να νιώσει το Θεό. Σκοπός της ιστοσελίδας του μοναστηριού είναι να προσεγγίσει ο επισκέπτης – προσκυνητής αυτήν την ιδιαιτερότητα της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς, να ταξιδέψει μέσω Διαδικτύου, να πληροφορηθεί, να ενημερωθεί, να τη γνωρίσει και να την επισκεφθεί  και επί τόπου.  Και για τους ξενιτεμένους προσκυνητές της, που την αγάπησαν, την αγαπούν και έχουν αφήσει την καρδιά τους στην γλυκιά Παναγιά του «Μετέωρου» της Αχαίας, να μπορούν μέσω της ιστοσελίδας να νιώθουν πάντα κοντά στο μοναστήρι της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις