Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Κατακούτελα" - Η κομεντί με την αποκάλυψη Έιμι Σούμερ που θα σας κάνει να γελάσετε και να δακρύσετε

"Κατακούτελα" - Η κομεντί με τ...

Παίζεται για 2η εβδομάδα στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα

Αν θέλετε να περάσετε μία όμορφη καλοκαιρινή κινηματογραφική βραδιά στις κλιματιζόμενες αίθουσες των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, μία από τις ταινίες που θα σας προτείναμε να παρακολουθήσετε είναι το «Trainwreck – Κατακούτελα» που διανέμει στις αίθουσες η εταιρεία UIP.

Πρόκειται για κομεντί αλλά σε καμία περίπτωση του γνώριμου ύφους που έχουμε συνηθίσει. Κατ’ αρχή είναι καλογραμμένη και εμπεριέχει και αυτοβιογραφικά στοιχεία της ηθοποιού – αποκάλυψη της φετινής χρονιάς Έιμι Σούμερ, η οποία κάνει εδώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο και να το θυμηθείτε θα είναι σίγουρα υποψήφια τουλάχιστον για τη Χρυσή Σφαίρα. Εκτός του ότι είναι το επίκεντρο της ταινίας η 34χρονη Έιμι Σούμερ από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης υπογράφει και το σενάριο που είναι αστείο αλλά και σε σημεία συγκινητικό. Παράδειγμα ο «ανορθόδοξος» αρχικά επικήδειος της στην κηδεία του πατέρα της.

Μπορεί κάπου η ταινία να περιλαμβάνει κάποια αστεία λίγο περισσότερο «Αμερικάνικα», ωστόσο πετυχαίνει να μιλήσει για το αδιέξοδο της ηρωίδας της, η οποία ενώ τηρεί την συμβουλή του πατέρα της να μην είναι πιστή και μονογαμική στην ερωτική της ζωή (κοιμάται με τον ένα και τον άλλο ενώ η σχέση της με ένα μυώδη άνδρα τον Στίβεν που τον υποδύεται ο 38χρονος επαγγελματίας παλαιστής John Cena, o οποίος εμφανίζεται και ολόγυμνος σε μία τολμηρή ερωτική σκηνή με την Έιμι, δεν οδηγεί πουθενά) τελικά θα βρεθεί ερωτευμένη με τον αθλίατρο Άαρον.

Η Έιμι είναι δημοσιογράφος γνωστού περιοδικού της Αμερικής και καλείται από την διευθύντρια της (αγνώριστη εδώ η Αγγλίδα ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ Τίλντα Σουίντον) να πάρει μία συνέντευξη από τον συγκεκριμένο αθλίατρο πολλών διάσημων παικτών όπως ο μαύρος σταρ του μπάσκετ Λε Μπρον Τζέιμς, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του και ως ηθοποιός. Στην ταινία κάνει γκεστ εμφάνιση και η παλιά δόξα του τένις Κρις Έβερτ αλλά και ο ηθοποιός Μάθιου Μπρόντερικ ενώ από τα αστεία σημεία του φιλμ είναι και η παρουσία του Ντάνιελ Ράντκλιφ και της Μαρίζα Τομέι που υποτίθεται πως παίζουν σε ένα φιλμ ανεξάρτητου ύφους που λατρεύτηκε στο Σάντανς και παρακολουθεί στο σινεμά η Έιμι.

Τον αθλίατρο υποδύεται ένας άλλος κωμικός ηθοποιός της Αμερικής που δεν πολυγνωρίζουμε στην Ελλάδα, ο 37χρονος Bill Hader που επίσης κλέβει τις εντυπώσεις μαζί με την Έιμι Σούμερ που στην ταινία όπως της λέει και η διευθύντρια της στο περιοδικό «δεν είσαι όμορφη, είσαι συμπαθής και προσιτή»!

Η Έιμι Σούμερ που στην ταινία πίνει, δεν αφήνει «αρσενικό γάτο», κάνει και λίγη μαριχουάνα, δεν μπορεί τις πολλές οικειότητες και ερωτεύεται τον περιποιημένο και εντελώς αντίθετο από αυτή «καλοσιδερωμένο» Άαρον που έχει πάει μόνο με τρεις γυναίκες στη ζωή του, αναδεικνύει πραγματικά τον χαρακτήρα της και το «Κατακούτελα» μοιάζει με μία απρόσμενη θετική έκπληξη που κάνει το θεατή να χαμογελάσει αλλά και να συγκινηθεί. Δεν είναι τυχαίο πως σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο 47χρονος Τζαντ Απατόου, δημιουργός του «Παρθένος ετών 40» και των «Φιλενάδων» (στο δεύτερο ήταν μόνο παραγωγός).

Στην ταινία θα απολαύσετε και την επιτυχία από τη δεκαετία του ’80, του 66χρονου σήμερα αλλά πάντα αγαπητού και ακμαίου μουσικά, Μπίλι Τζόελ «Uptown Girl».

Δείτε το και θα με θυμηθείτε. Απολαυστικό και το φινάλε της Έιμι με τις μαζορέτες, δεν λέμε περισσότερα.

Στην Ελλάδα η ταινία "Κατακούτελα" πήγε απλώς συμπαθητικά εισπρακτικά την πρώτη της εβδομάδα καθώς όπως είπαμε δεν γνωρίζουν πολλοί την Έιμι Σούμερ (το τηλεοπτικό της σώου είναι φέτος πολλαπλά υποψήφιο στα βραβεία Έμμυ). Στις ΗΠΑ πάντως έχει σκίσει και έχει ήδη φτάσει τα 67 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις ενώ έχουν δημοσιευτεί πολλά επαινετικά άρθρα για τη Σούμερ σε περιοδικά όπως το People και το Entertainment Weekly.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture