Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Greek Way: Τέσσερα κουτιά ελληνικής γαστρονομίας γίνονται αναμνηστικά σουβενίρ

Greek Way: Τέσσερα κουτιά ελληνικής γαστ...

Πολύ φρέσκια ιδέα!

Ο Στέλιος Κεράστας και ο Κώστας Σιόλας, πίστευαν πάντοτε ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα μοναδικό τρόπο για να απολαμβάνουμε τη ζωή και περιλαμβάνει ηλιόλουστα πρωινά, οικογενειακά τραπέζια και βραδιές με αγαπημένους φίλες.

Αυτές τις στιγμές προσπάθησαν να κλείσουν σε ένα κουτί με την ονομασία «Greek Way», ένα κουτί που θα ταξιδέψει τον ελληνικό τρόπο ζωής σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια της εξέλιξης του ελληνικού σουβενίρ με νέα σχέδια και ιδέες, το greek way περιλαμβάνει μικρές καθημερινές ελληνικές εμπειρίες που αποτελούν ένα ιδανικό αναμνηστικό για όλους όσους θέλουν να πάρουν λίγη Ελλάδα μαζί τους.

 

Πώς γεννήθηκε η ιδέα του Greek way;

Ένα απόγευμα θελήσαμε να πιούμε καφέ με έναν φίλο μας που βρισκόταν στο Λονδίνο. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να κλείσουμε σε ένα κουτί ένα πακέτο με ελληνικό καφέ, ένα μπρίκι και λίγα γλυκά και να του το στείλουμε. Όταν το πακέτο έφτασε στον προορισμό του, ήπιαμε όλοι μαζί τον καφέ μας με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Έτσι, σκεφτήκαμε να εξελίξουμε αυτή την ιδέα και να δημιουργήσουμε μία νέα πρόταση για σουβενίρ, που θα περιέχει ελληνικές συνταγές και συνήθειες συνδυασμένες με τοπικά προϊόντα, όλα μέσα σε ένα κουτί.

Τι περιέχει το κάθε κουτί;

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά κουτιά. Ένα με ελληνικό καφέ, ένα με τραχανά, ένα με ρακόμελο και ένα με ουζάκι. Αρχικά υπάρχει αυθεντικός ελληνικός καφές από την Κρήτη που συνοδεύεται από χειροποίητα λουκούμια, φλιτζανάκια και μπρίκι.

Επίσης, έχει όλα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξει κανείς ρακόμελο με ρακή από την Κρήτη, ουζάκι με μεζέδες, όπως σαρδέλες, ελιές και παξιμάδι και, τέλος, τραχανά από τη μακεδονική γη που συνοδεύεται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, πατέ ντομάτας και κρουτόν από τη Μεσσηνία.

 

Γιατί επιλέξατε τα συγκεκριμένα προϊόντα για κάθε κουτί;

Δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα απλό κουτί με προϊόντα που δεν θα αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα. Γι' αυτό το λόγο, επιλέξαμε μικρούς και μεγάλους παραγωγούς, πάντα με μοναδικό σκοπό την καλύτερη ποιότητα.

Έτσι και αλλιώς το greek way καλεί τον καθένα όχι μόνο να δοκιμάσει κάθε εμπειρία αλλά και να πάρει μέρος στη δημιουργία της. Η Ελλάδα μας είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα σπουδαία προϊόντα που παράγει. Θα ήταν κρίμα να μην επιλέξουμε τα καλύτερα.

 

Θεωρείτε ότι οι τουρίστες πλέον ψάχνουν κάτι διαφορετικό για να πάρουν μαζί τους φεύγοντας από την Ελλάδα, από τα τυπικά αγαλματάκια και μπλουζάκια;

Η ζωή μας εξελίσσεται. Οι απαιτήσεις όλων μας έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Είναι υπέροχο να εξελίσσεσαι και εσύ και να προχωράς μπροστά.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας σίγουρα θα επιλέξουν και το tshirt και το αγαλματάκι. Όμως θα δουν και τη νέα γενιά των souvenir από ανθρώπους με μεράκι, φαντασία και αγάπη για την Ελλάδα. Έτσι και αλλιώς οι περισσότερες προσπάθειες που γίνονται τον τελευταίο καιρό γίνονται με βάση την παράδοση. Απλά όλοι μας την εξελίσσουμε και πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως η αναγέννηση του souvenir έχει ξεκινήσει και ο τουρισμός ανταποκρίνεται με πολύ θετικά σημάδια.Αρκεί μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και θα το καταλάβετε.

Πού μπορεί να τα βρει κανείς;

Τo greek way θα το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα, σε ξενοδοχεία, μαρίνες και επιλεγμένα τουριστικά σημεία ενδιαφέροντος. Επίσης το greek way μπορεί να λειτουργήσει και σαν εταιρικό δώρο αφού μπορεί να γίνει tailor made με βάση τις προτιμήσεις κάθε πελάτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις