Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου των Οργανισμώ...

Η οποία υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών

Αυτοτελή υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των ΟΤΑ, η οποία υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών, προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ - Οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ - Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, σύμφωνα με τον κ. Βούτση, καταρχάς, αντιμετωπίζει δύο μείζονα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των ΟΤΑ και την άσκηση της κρατικής εποπτείας επ' αυτών. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνεται η τροποποίηση και επικαιροποίηση των διατάξεων που αφορούν την Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ, «ώστε πέντε χρόνια μετά την αρχική της πρόβλεψη στον νόμο 3852/2010 (Α' 87), να εκκινήσει, πραγματικά, η λειτουργία της, ικανοποιώντας έτσι τη συνταγματική απαίτηση, που αποτελεί και καθολικό αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να ασκείται κατά τρόπο αντικειμενικό και αμερόληπτο και να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα όρια του ελέγχου νομιμότητας».

Μεταξύ άλλων, καταργείται ο θεσμός του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας ΟΤΑ» και εισάγεται ένα νέο σύστημα οικονομικής εποπτείας και ταυτόχρονα στήριξης των ΟΤΑ, ώστε να διασφαλίζεται η οικονομική βιωσιμότητα και η αυτοτέλειά τους. Επίσης, προβλέπεται η παρακολούθηση κατάρτισης και εκτέλεσης των προϋπολογισμών των ΟΤΑ, καθώς και η δημιουργία Λογαριασμού Οικονομικής Ενίσχυσης των ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις