Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιβαλλοντική εκδήλωση στην Αρετή Ηλείας για την θαλάσσια χελώνα Caretta caretta του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς

Περιβαλλοντική εκδήλωση στην Αρετή Ηλεία...

Aυτή την Παρασκευή στις 21.00

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της τοπικής κοινότητας Αρετής (Ηλείας) διοργανώνουν και προσκαλούν το κοινό αυτή την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 στις 21:00 το βράδυ στην πλατεία της Αρετής και στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου, στην περιβαλλοντική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς και η προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta».

Στόχος της ενημερωτικής δράσης είναι η η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής για το Εθνικό Πάρκο με ειδική αναφορά στο πρόγραμμα που υλοποιείται αυτό το χρονικό διάστημα για το απειλούμενο θαλάσσιο είδος τη χελώνα Caretta caretta που ωοτοκεί και επίσημα στις παραλίες της προστατευόμενης περιοχής.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αρετής, Δρακιάς Βασίλης με βασικούς ομιλητές τη δασολόγο και συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης κα. Γεωργία Καραμπέρου  και τον περιβαλλοντολόγο Διονύση Μαμάση, επιστημονικό υπεύθυνο για τις θαλάσσιες χελώνες.

*Η θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, ως είδος προτεραιότητας που έχει ανάγκη αυστηρής προστασίας (σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 92/43), είναι το κατ΄εξοχής απειλούμενο και προστατευόμενο είδος πανίδας. Θεωρείται απειλούμενο σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τα κριτήρια της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας της Φύσης IUCN, καθώς και σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με το Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις