Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στα 15 και 12 ευρώ τα εισιτήρια για "Τρωάδες" και "Εκκλησιάζουσες" του Εθνικού στην Πάτρα

Στα 15 και 12 ευρώ τα εισιτήρια για &quo...

Ζωηρό ήδη, παρά την κρίση και τα capital control το ενδιαφέρον του Πατρινού θεατρόφιλου κοινού

Από την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 ξεκίνησε με το καλό η προπώληση των εισιτηρίων των δύο παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου «Τρωάδες» του Ευριπίδη με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη ως Εκάβη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη που θα παρουσιαστεί στις 4 & 5/8 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος και «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη με τον Γιάννη Μπέζο στις 8/8/2015, με την οποία θα δοθεί και η επίσημη πρεμιέρα του φετινού Φεστιβάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το ενδιαφέρον των θεατών είναι ήδη μεγάλο και έχουν αγοραστεί τα πρώτα εισιτήρια για τις «Τρωάδες». Τα εισιτήρια τόσο για τις «Τρωάδες» όσο και τις «Εκκλησιάζουσες» κοστίζουν 15 ευρώ τα κανονικά και 12 ευρώ τα μειωμένα.

Σύμφωνα με το στόρι των «Τρωάδων», στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών.

Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Πλάι στην Καραμπέτη παίζουν ο Θέμης Πάνου – Ποσειδών, ο Νίκος Ψαρράς – Ταλθύβιος, η Κόρα Καρβούνη – Κασσάνδρα, η Μαρία Κίτσου – Ανδρομάχη, η Ελένη Ρουσσινού – Ελένη και ο Κρατερός Κατσούλης – Μενέλαος. Η μουσική είναι του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η παράσταση άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια, την δύσκολη μάλιστα πρώτη εβδομάδα των πολιτικών, οικονομικών εξελίξεων.

Να προσθέσουμε πως το Σάββατο 8-8-2015 με την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό θέατρο στις 21:30 το βράδυ, με τον Γιάννη Μπέζο ως Πραξαγόρα με look Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα δοθεί και η επίσημη πρεμιέρα του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ. Το Φεστιβάλ θεσμός που ίδρυσε ο Ανδρέας Δ. Ανδριόπουλος είχε ξεκινήσει στις 13 Αυγούστου 1981 με την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» του Εθνικού με την Μαίρη Αρώνη. Μάλιστα λόγω κοσμοσυρροής είχαν δοθεί δύο παραστάσεις, η δεύτερη μεταμεσονύκτια στο Αρχαίο Ωδείο!

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture