Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα παρέμβει για να αποτραπεί το 23% στην χοιροτροφία

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα παρέμβει γι...

Οι αντιπεριφερειάρχες Χριστίνα Σταρακά και Παναγιώτης Πλατανιάς επισκέφθηκαν παραγωγικές μονάδες μεταποίησης κρεάτων

Επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες μεταποίησης κρεάτων και χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, πραγματοποίησαν την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι απασχολούμενοι στον αγροτικό τομέα, ιδιαίτερα μετά τους τραπεζικούς περιορισμούς.

Επίσης, τονίστηκε η συμβολή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην ανάπτυξη του κλάδου και ο ρόλος  που καλείται να διαδραματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα διαχειριστεί το 30% των πόρων του συγκεκριμένου Προγράμματος.

Παράλληλα, οι Αντιπεριφερειάρχες παραβρέθηκαν σε συνεδρίαση του Συλλόγου Χοιροτρόφων, μετά από πρόσκληση του προέδρου Χρήστου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ζήτημα του αυξημένου συντελεστή ΦΠΑ 23% στην πώληση ζώντων ζώων ενώ το νωπό κρέας  παραμένει στο 13%.

Επειδή, η απόφαση αυτή αν τελικά ισχύει θα αποτελέσει την «ταφόπλακα» στον τομέα της ζωικής παραγωγής και της χοιροτροφίας ειδικότερα, αποφασίστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να διορθωθεί η στρέβλωση αυτή.

*Τους Αντιπεριφερειάρχες συνόδευαν η Διευθύντρια Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου, ο Προϊστάμενος Κ. Μήλιος και ο Προϊστάμενος Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Σ. Νικολόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις