Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο γαλλικό δίκαιο για τις αδήλωτες καταθέσεις, προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Στο γαλλικό δίκαιο για τις αδήλωτες κατα...

Τέρενς Κουίκ και Κατ. Σαββαΐδου επισκέφθηκαν το Παρίσι

Το γαλλικό μοντέλο για την αποκάλυψη αδήλωτων καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων στο εξωτερικό σχεδιάζει να υιοθετήσει η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου επισκέφθηκαν το Παρίσι προκειμένου να ενημερωθούν για το γαλλικό σύστημα γνωστοποίησης καταθέσεων στο εξωτερικό.

Η ελληνική αποστολή ενημερώθηκε από τα αρμόδια στελέχη του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών διεξοδικά για τις μεθόδους ελέγχου και συμμόρφωσης που εφαρμόζουν οι γαλλικές φορολογικές αρχές, οι οποίες θεωρούνται από τις αποτελεσματικότερες διεθνώς. Η επίσκεψη αυτή προσέφερε σημαντική τεχνογνωσία στην κυβέρνηση, που σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στη νομοθέτηση και εφαρμογή ενός αποτελεσματικού πλαισίου εντοπισμού και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, ξεκινώντας από την αποκάλυψη καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, η Κ. Σαββαΐδου, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το 12ο Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αυτονομίας της ΓΓΔΕ, στην ανάπτυξη στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού, στη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών της ΓΓΔΕ, στη σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστήματος βαθμολογίου, στον σχεδιασμό συστήματος επιλογής προϊσταμένων με αντικειμενική διαδικασία, καθώς και σε λοιπές δράσεις για την ανάπτυξη του προσωπικού της ΓΓΔΕ, όπως η ανάπτυξη της Επιχειρησιακής Αριστείας, ο σχεδιασμός συστήματος επίλυσης συγκρούσεων κ.λπ.

Επίσης, παρουσίασε τις προτάσεις της ΓΓΔΕ για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού καθώς και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις