Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Στην πλατεία Κυδωνιάτη, ο εκπολιτιστικός Σύλλογος Γηροκομειού, έχει βαλθεί κάθε τόσο να μας εκπλήσσει ευχάριστα!

Στην πλατεία Κυδωνιάτη, ο εκπολιτιστικός...

Του Γιώργου Δημ. Μόσχου

Ακούστε τώρα τι μου είπε ένα πουλάκι, για το πώς έφθασε η θάλασσα στο Γηροκομειό της Πάτρας. Κι όχι μόνον. Μαζί της και τα σιδηρικά της περίφραξης με την ένδειξη του ΟΛΠΑ.
Ήταν λέει επικείμενη η 3 Ιουλίου 2015, όπου το ΚΚΕ στην Πάτρα θα έκανε την προεκλογική του συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου. Και θα ήταν μία εντυπωσιακή σε χάπενιγκ παρουσία.

Ήθελε να ξαπλώσει ένα μεγάλο πανό με αναγραμμένο το όχι επάνω, στις σκάλες της Αγ. Νικολάου. Το γνωστό πανώ που είδαμε όλοι στην Πάτρα και έγινε θέμα συζήτησης.  
Ε, λοιπόν αυτό το καλλιτέχνημα των νέων της ΚΝΕ έδωσε μέρες μετά, θάλασσα και ιδέες στο Σύλλογο Γηροκομειού.

Από τις μία Ιουλίου κάθε μεσημέρι ξαπλωμένο το πανί πάνω στην πλ. Κυδωνιάτη, που προσφέρετο λόγω του φάρδους της, ένα σμήνος νέων εργάζοντο επί αυτού, με άκρα μυστικότητα, αρνούμενοι να αποκαλύψουν την ιδιότητα τους σε όσους τους ρωτούσαν.

Όταν έφθασαν στο γέμισμα του κόκκινου, φαίνεται πως τους έπεσαν λίγες... οκάδες παραπάνω κόκκινο χρώμα και λόγω της πληθώρας του, υπερχείλισε και έβαψε το δάπεδο της πλατείας.

Όταν το σήκωσαν για να το στήσουν στις σκάλες της Αγ. Νικολάου, διαπιστώθηκαν τα ίχνη που άφησε, αφού κοκκίνισε όλη η πλατεία.

Ακολουθεί συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Χρ. Κορδά, που είναι και Γηροκομίτης και του τίθεται το ερώτημα:

-       Τι κάνουμε τώρα κυρ Χρήστο; 
Είδε ο άνθρωπος και έμεινε σύξυλος.

-       Να το κάμουμε μπλε; Τι λές; Τον ρώτησαν.

-       Μπλε; Δηλαδή;

Η σκέψη του πήγε στα χειρότερα. Πριν λίγες ημέρες κοκκινοκρατιόταν η πλατεία και τώρα να γίνει μπλε; Ξαναρώτησε.

-       Μπλε; Δηλαδή;

-       Μωρέ μπλε. Και μάλιστα θαλασσί! Ήταν η απάντηση.

Μόνον κόλπος που δεν του ήρθε του Χρ. Κορδά, αντιδήμαρχου του κοκκινου Δήμου Πατρέων.
Και ω, του θαύματος, η πλατεία Κυδωνιάτη μπλέδισε για να καλυφθεί το κόκκινο και παράλληλα έδωσε την ιδέα στη φιλοπρόοδο διοίκηση του εκπολιτιστικού συλλόγου για να μας εκπλήξει με έναν ακόμη φιλοπερβαλλοντικό προβληματισμό!

Και η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες αρκετά παιδάκια βρέθηκαν εκεί στην αμμουδιά, στον διαμορφωμένο χώρο θαλάσσης, για να παίξουν με τα γουβαδάκια τους, ενώ αύριο Τετάρτη, το πρόγραμμα θα γίνει πιο πλούσιο, από τις 9.30 μμ με τη συμβολή της λαϊκής ορχήστρας του Κ. Παναγόπουλου!

 

Αυτό είναι το πανό του ΚΚΕ, που άφησε τα στιγματά του στην πλ. Κυδωνιάτη. Η φωτογραφία είναι από τις 3-7-2015, το μεσημέρι στις σκάλες της Αγ. Νικολάου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε η συγκέντρωση του ΚΚΕ, στην πλ. Γεωργίου Πάτρας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις