Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ “ΜΑΝΑ” της Βάλερυ Κοντάκου προβάλλεται στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το φιλμ “ΜΑΝΑ” της Βάλερυ Κοντάκου προβά...

Στην οδό Ερμού στην Αθήνα με ελεύθερη είσοδο

Το φιλμ με τίτλο “ΜΑΝΑ” της Βάλερυ Κοντάκου, διάρκειας 70 λεπτών, θα προβληθεί στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ αυτή την Πέμπτη 30/7 στις 9 μμ, με είσοδο ελεύθερη για το σινεφίλ κοινό.

Λίγα λόγια για την ταινία που είναι παραγωγής 2015.

Το 1962 μια παρέα ανήλικων κοριτσιών έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της εποχής, καθώς έφυγαν απ’ το σπίτι για να κλειστούν σε μοναστήρι. Όμως κάθε φορά που το έσκαγαν, οι γονείς τους τις έφερναν πίσω με το ζόρι, μέχρι που τα κατάφεραν στην τρίτη τους απόπειρα. Σκοπός τους ήταν, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν ένα Ίδρυμα στα πρότυπα του Ιδρύματος Πεσταλότσι (Ελβετία) ώστε να προσφέρουν καταφύγιο σε παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά.

Μισό αιώνα αργότερα, οι πρωτεργάτιδες του Λυρείου Παιδικού Χωριού συνεχίζουν να περιθάλπουν και να φροντίζουν παιδιά χωρίς βοήθεια από το κράτος και την Εκκλησία. Το Μάνα είναι μια διαφορετική ιστορία γυναικείας χειραφέτησης που έχει αλλάξει τις ζωές εκατοντάδων παιδιών ως τώρα, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του όρου οικογένεια.

Η επίσημη πρεμιέρα του Μάνα έγινε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το Μάρτιο του 2015, κι από τότε έχει προβληθεί σε διάφορα σημεία της Ελλάδος καθώς και σε φεστιβάλ στην Εσθονία (29th Pärnu International Film Festival) και το Κόσοβο (DokuFest Kosovo, 2015).

Μετά από το βραβευμένο Who’s on First?, που προβλήθηκε σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Φινλανδία και Κορέα, η Βάλερυ Κοντάκου επιστρέφει με το Μάνα, ένα ντοκιμαντέρ για την πιο ατίθαση συμμορία στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια, μέσα από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Exile Room, η δράση της έχει επεκταθεί από την παραγωγή στις προβολές και τα εργαστήρια ντοκιμαντέρ, στηρίζοντας ενεργά την κινηματογραφική κοινότητα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων βρίσκεται στην οδό Ερμού 134, στον πεζόδρομο.

Είπαν για το “Μάνα”:

“Τα κομμάτια της καθημερινότητάς τους είναι αφοπλιστικά, αναπάντεχα, τρυφερά και αστεία” – Μανώλης Κρανάκης, www.flix.gr

Η ταινία δεν εξαντλείται στο φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματος αλλά είναι μια ιστορία αναζήτησης ταυτότητας που εξερευνά μια διαφορετική πορεία ζωής – Στέλλα Τσολακίδου, greekreporter.com.

Την ταινία διανέμει η εταιρεία exileroom.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture