Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών: Ζητούν την κατάργηση παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών: Ζητούν την κατ...

Για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου, ώστε να ανακουφιστούν ένας σημαντικός αριθμός ατόμων με αναπηρία και οι οικογένειές τους, όπως οι ανασφάλιστοι και οι αιτούντες την αξιολόγηση/ επαναξιολόγησή τους από ένα ακόμη δυσβάσταχτο οικονομικό μέτρο.

Δείτε την επιστολή ΕΣΑμεΑ:

«Κύριοι Γεν. Γραμματείς,

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. με το παρόν έγγραφό της τονίζει ότι επείγει να υπάρξει απρόσκοπτη εφαρμογή και να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στα ΚΕΠΑ, και για αυτό το λόγο ζητά την άμεση έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο σας, για το άρθρο 3 του ν. 4331/2015, προκειμένου αυτό να τεθεί σεάμεση εφαρμογή : Κατάργηση παραβόλου για την εξέταση σε ΚΕ.Π.Α. για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας.

Ζητάμε να μην καθυστερήσει η έκδοσή της και να σταλεί τοδυνατόν συντομότερο στα ΚΕΠΑ, τους Δήμους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς καικάθε είδους υπηρεσίες που απαιτείται.

Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς μέλη της έχουν αγωνιστεί από τηνπρώτη στιγμή να καταργηθεί το μέτρο της καταβολής του παραβόλου στα ΚΕΠΑ, ως απαράδεκτοτην παρούσα οικονομική περίοδο συρρίκνωσης των εισοδημάτων των φτωχών λαϊκώνστρωμάτων του πληθυσμού.

Κύριοι Γεν. Γραμματείς,

Ζητάμε την άμεση έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου, ώστε ναανακουφιστούν ένας σημαντικός αριθμός ατόμων με αναπηρία και οι οικογένειές τους, όπως οι ανασφάλιστοι και οι αιτούντεςτην αξιολόγηση/ επαναξιολόγησή τους από ένα ακόμη δυσβάσταχτο οικονομικό μέτρο.

Δεν ανακουφίζονται βέβαια, και αυτό πρέπει να προχωρήσει σεεπόμενη άμεση ρύθμιση, όλοι οι αιτούντες. Πάγιο αίτημα της Ε.Σ.ΑμεΑ. προς τιςπροηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Εργασίας και ΚοινωνικώςΑσφαλίσεων, όπως και στην παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας -μετο υπ΄ αριθ. πρωτ. 518/12.3.2015 έγγραφό της προς τον Αναπληρωτή ΥπουργόΚοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη- ήταν η κατάργηση παραβόλου του ποσού των46,14 € για όλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίαςτους.

Με την παρούσα διάταξη, οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τουςγια χρήση παροχών για παράδειγμα από το Υπουργείο Παιδείας (π.χ. μετεγγραφές) ήτο Υπουργείο Οικονομικών (φοροαπαλλαγές κ.λπ.) ή το Υπουργείο Μεταφορών κ.λπ.υποχρεούνται να καταβάλλουν το παράβολο των 46,14€.

Άμεσα αυτό πρέπει να αλλάξει και να καταργηθεί το παράβολο γιαόλους ανεξαιρέτως τους αιτούντες.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Πίνακας Αποδεκτών:
Γραφείο Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης καιΚοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλου    
Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Θ. Φωτίου
Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Ουρ. Αντωνοπούλου
Υφυπουργό Εργασίας κ. Π. Χαϊκάλη
Γ. Δ/νση Κοιν. Ασφάλισης, Κύριας Ασφ. Μισθωτών καιΑσθενείας (Δ13)
Γενικό Δ/ντή Πρόνοιας, Δ/νση ΑμεΑ υπουργείου Εργασίας
Φορείς - Μέλη Ε.Σ.Α.μεΑ.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις