Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτά είναι τα κοινά ψέματα που λέγονται για τις γυναίκες από τα media

Αυτά είναι τα κοινά ψέματα που λέγονται ...

Ποιά είναι η αλήθεια

Είτε είναι από γυναικείες και reality εκπομπές, είτε από περιοδικά ή, ακόμα πιο συχνά, από ταινίες, η εικόνα των σύγχρονων γυναικών είναι πολύ συγκεκριμένη και όχι πάντα κολακευτική.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα πίσω από αυτά τα στερεότυπα και πόσο χαλάνε αυτά την εικόνα του γυναικείου φύλου;

Μέσα από quotes ταινιών, σειρών και τραγουδιών, επιλέγουμε τα 4 πιο κοινά ψέματα που λέγονται για τις γυναίκες και αποκαθιστούμε την αλήθεια.

1. Οι γυναίκες θέλουν να ψωνίζουν όλη την ώρα. «Θα είμαι κυριολεκτικά μια μεγάλη γυναίκα που ζει μέσα στα παπούτσια της» - Carrie Bradshaw

Πολύ συχνά οι γυναίκες περνιόμαστε για ανεύθυνες shoppers οι οποίες θα αγοράσουν το πρώτο και πιο ακριβό πράγμα που θα βρουν μπροστά τους. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες κάνουν έρευνα αγοράς πριν βγουν στα μαγαζιά ή στον διαδικτυακό χώρο και προτιμούν να περιμένουν τις εκπτώσεις ή ακόμα και να ψωνίσουν με κάποιο εκπτωτικό κουπόνι.

2. Οι γυναίκες μισούν τους άντρες που δεν πληρώνουν. «Μπορείς να μου πληρώσεις τους λογαριασμούς μου; Μπορείς να μου πληρώσεις τον λογαριασμό του τηλεφώνου μου; Μπορείς να μου πληρώσεις τον λογαριασμό του αυτοκινήτου μου;» Bills, Bills, Bills- Destiny's Child

Σίγουρα εάν ένας άντρας κάνει την κίνηση για να πληρώσει, μας γοητεύει αλλά έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες προτιμούν να μοιράζουν τους λογαριασμούς ισότιμα.

3. Δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι μια γυναίκα στην διαχείριση των χρημάτων. «Ποτέ δεν έδινα σημασία στις δουλειές του Hal. Δεν έχω το μυαλό για τέτοιου είδους πράγματα» Jasmine στο Blue Jasmine

Η εφημερίδα The Economist πρόσφατα δημοσίευσε έρευνα που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες ξέρουν να επενδύουν και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους καλύτερα από τους άντρες.

4. Οι γυναίκες μισούν να μιλάνε για τα οικονομικά. «Ακόμα και η Λούση, η οικονόμος μας, τον φοβάται. Και ο μπαμπάς είναι τόσο καλός στον να βοηθάει τον κόσμο, για $500 την ώρα. Αλλά εμένα με μαλώνει τσάμπα και είμαι ας είμαι κόρη του!» Cher Horowitz στο Clueless

Κάτι τέτοιο μπορεί να ίσχυε την εποχή της μητέρας σου αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά σήμερα. Πολλές γυναίκες πλέον εργάζονται σε θέσεις και σε τομείς των οικονομικών, ενώ το επιτυχημένο website Girls just wanna have funds, είναι ζωντανή απόδειξη κατάρριψης αυτού του μύθου.

Πηγή:govastileto.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις