Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ανάλογη ανταπόδοση στους διαφωνούντες!!

Ανάλογη  ανταπόδοση στους διαφωνούντες!!

Του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Το αδικαιολόγητον  πείσμα και  η εμμονή  στο  ότι ψήφησαν ενάντια στον Πρωθυπουργόν  και στο Κόμμα τους, δεν πρέπει να μείνει  στο απυρόβλητον. Το επιχείρημα ότι δεν ψήφησαν τους Νόμους που πρότεινε η Κυβέρνηση στην οποίαν ανήκουν, με το αιτιολόγημα  ότι είναι επώδυνα για τους πολίτες και ακόμα  αντίθετον με τις προεκλογικές εξαγγελίες δεν ευσταθεί.

Συμβαίνουν και τα δύο. Όμως οι Νόμοι ψηφίσθηκαν για να αποφύγει η Ελλάδα την καταστροφικήν χρεοκοπίαν, η οποία θα την έφερνε στα χρόνια μετά την κατοχήν, με την γνωστήν πείναν και δυστυχίαν και την ανυπαρξίαν χρήματος και προόδου.

Αν η ψήφος αυτών που αρνήθηκαν  ήταν αντίθετη στις προεκλογικές τους αναφορές, γιατί τους ψήφισε η Αντιπολίτευση , η οποία φυσικά δεν συμφωνούσε ούτε κατά κεραίαν με τις υπερβολικές και ανεφάρμοστες αυτές εξαγγελίες; Απλούστατα γιατί  ήρθη στο, ύψος των περιστάσεων και στάθμισαν με σοφίαν και εθνικήν προοπτικήν τα γεγονότα. Τα Κόμματα της Αντιπολιτεύσεως  που στήριξαν την Ελλάδα, έπραξαν το καθήκον τους.

Οι Βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος τι υποστήριξαν;  Μάλλον  προοπτικήν είχαν τυχόν εκλογές στις οποίες θα ζητήσουν  την ψήφον από τον Λαόν, ενώ δεν αντέδρασαν στην ολοκληρωτικήν του καταστροφήν. Θα αντιληφθεί ο Λαός τι θα επήρχετο  αν οι απόψεις των αρνητών κυριαρχούσαν;;

Το σύνολον κατέκρινεν αμέσως ή εμμέσως αυτήν την στάσην. Φοβήθηκαν διαγραφήν και  κυκλοφορούσαν την άποψην ότι δεν θα παραδώσουν την έδραν. Έχομεν γράψει  και  άλλοτε ότι η έδρα πρέπει να αποδίδεται . Δεν ανήκει στον Βουλευτήν αλλά στο Κόμμα με την προστασίαν του οποίου κατήλθαν και νίκησαν.

Και όταν δεν έγιναν αμέσως διαγραφές, αναθάρρησαν και διέσπειραν την πληροφορίαν ότι «όσοι καταψήφισαν την Κυβέρνησην πρέπει να συμπεριληφθήκαν στους κατάλογους υποψηφίων που θα καταρτίσει το Κόμμα», εννοείται που   «μαύρισαν» οι ίδιοι!!  Μάλλον πρόκειται για θράσος.  Δεν ανήκω σε Κόμμα, αλλά στην συγκεκριμένην περίπτωσην , εχόμεθα της γνώμης ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθεί κανείς στα Ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. (Βλ. απόψεις Γεωργίου Τσίπρα).

Είναι ένα Κόμμα που αγαπήθηκε από τον Λαόν, τουλάχιστον μέχρις αυτήν την στιγμήν. Επομένως  πρέπει να γίνουν κάποιες εκκαθαρίσεις για να προχωρήσει ανέτως μπροστά. Η μη  συμπερίληψη στους υποψηφίους είναι η βελούδινη τιμωρία, αντί της προσβλητικής που έκαμαν στον Πρωθυπουργόν. Αν καταληφθεί από το συναίσθημα, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει μέγιστα εμπόδια με  απρόβλεπτον μέλλον .

Ίσως θελήσουν να συμπήξουν νέον Πολιτικόν Κόμμα.  Υπάρχουν άπειρα τέτοια. Ένα ακόμα δεν θα έβλαπτεν,  αρκεί  ο Αρχηγός εκάστου  να εκλέγεται  με σταυροδοσίαν από τον Λαόν κατά τις εκλογές και όχι να είναι ipso jure  Βουλευτής,  χωρίς την εκλογήν από τον Λαόν.  Είναι και αυτό από τα εκλογικά λάθη. Τολμά κανείς να το επανορθώσει;;;;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις