Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Σκληρή ανακοίνωση της Ρ.Α.Π. για τους εκτελεσμένους του Γηροκομείου

Πάτρα: Σκληρή ανακοίνωση της Ρ.Α.Π. για ...

Στο στόχαστρο ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ρ.Α.Π. αναφέρει τα εξής: "Στις 18 Μαΐου 2005, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας – μετά από πρωτοβουλία και επίμονες προσπάθειες της οργάνωσης «Πέτρινα Χρόνια» στις οποίες είχε πρωτοστατήσει ο αείμνηστος Πέτρος Κομματάς – αποφάσισε να προχωρήσει στην τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στο Γηροκομειό, στο χώρο εκτέλεσης κομμουνιστών κατά την περίοδο του εμφυλίου, που, σύμφωνα με εισήγηση διαπαραταξιακής επιτροπής, λέει:

«Στο χώρο αυτό, κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, οι δυνάμεις της αντίδρασης, και οι ξένοι πάτρωνές τους εκτέλεσαν 250 κομμουνιστές, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, επειδή αγωνίζονταν για μια ανεξάρτητη σοσιαλιστική Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαπαραταξιακή επιτροπή αποτελείτο από τους τότε δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Αντωνόπουλο (στέλεχος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης), Τάκη Γκίκα και Νίκο Τζανάκο.

Όλοι οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές οργάνωναν μέχρι και πέρυσι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους εκτελεσμένους κομμουνιστές, στο χώρο και στο μνημείο που είχε δημιουργηθεί. Δημοτικές αρχές που δεν είχαν συνάφεια με την κομμουνιστική ιδεολογία αλλά τιμούσαν τους συμπολίτες μας που υπήρξαν θύματα της εμφυλιακής αγριότητας.

Ο σημερινός δήμαρχος, στέλεχος του ΚΚΕ, αποφάσισε και ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με σημερινό δελτίο τύπου:

«Δεν προτιθέμεθα ως Δημοτική Αρχή, να οργανώσουμε εκδήλωση για τους εκτελεσμένους στο Γηροκομειό. Θεωρούμε ότι, οι εκδηλώσεις τιμής για τους 250 εκτελεσμένους αγωνιστές, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, μαχητές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ανήκει αποκλειστικά στο ΚΚΕ και στις αντιστασιακές οργανώσεις».

Τα σχόλια περιττεύουν …"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις