Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθήματα ζωής: Τι συμβαίνει όταν ένα γηροκομείο συστεγάζεται με ένα νηπιαγωγείο;-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Μαθήματα ζωής: Τι συμβαίνει όταν ένα γηρ...

Ένα πρωτότυπο πείραμα

Ένα πρωτότυπο κοινωνικό πείραμα ξεκίνησε στο Σιάτλ που δίνει χαρά στους ηλικιωμένους αλλά και τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, στο St. Vincent αποφάσισαν να συστεγάσουν ένα γηροκομείο με ένα νηπιαγωγείο και το αποτέλεσμα είναι μαγικό!


Είναι θλιβερό το γεγονός πως περίπου το 43% των ηλικιωμένων βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Ωστόσο στο Σιάτλ αποφάσισαν να το αλλάξουν αυτό. Έτσι οι 400 ηλικιωμένοι του γηροκομείου συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά προσχολικής ηλικίας του Intergenerational Learning Center, συνομιλούν και παίζουν μαζί τους.

Στόχος του προγράμματος, είναι να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να συνηθίσουν την εικόνα μεγαλύτερων ανθρώπων, να συμβιβαστούν με τη διαφορετικότητα, να αποδεχτούν τα άτομα με αναπηρίες και να μη φοβούνται τα ηλικιωμένα άτομα.

 

Ξανά παιδιά!


Ένα πρόγραμμα με πολλαπλά οφέλη, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για τους ηλικιωμένους. Παρά την προχωρημένη ηλικία τους, δε διστάζουν να παίξουν, να τραγουδήσουν και να χαρούν με τα παιδιά, που θα μπορούσαν, άλλωστε, να είναι εγγόνια τους. Η συμμετοχή τους σε αυτό το πρόγραμμα αύξησε την αυτοεκτίμηση τους και ένιωσαν πως έχουν και πάλι αξία. Τους δόθηκε η ευκαιρία να μεταδώσουν κάποιες από τις γνώσεις τους και η ευκαιρία να υπάρξουν πρότυπα για τους νέους ανθρώπους.

Όλη η πρωτοβουλία έχει γίνει δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Σύντομα, μάλιστα πρόκειται να προβληθεί στα μέσα ενημέρωσης και ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με το όλο εγχείρημα με τίτλο «Present Perfect».

 

Δείτε το trailer και τις φωτογραφίες για να πάρετε μία ιδέα για το εγχείρημα..που αλλάζει ζωές!

 

Πηγή:tilestwra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις