Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο κόκκινο την Κυριακή η Δυτική Ελλάδα - Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Νεάπολη - Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο - 74 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Στο κόκκινο την Κυριακή η Δυτική Ελλάδα ...

Στη μάχη για την κατάσβεση μπήκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ηλεία και την Αχαϊα, καθώς και δύο Canadair

15.10: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην περιοχή Κάμπος της Νεάπολης Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 42 οχήματα με 105 πυροσβέστες και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κοκκινόρεμα Αργολίδας. Επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 6 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 3 αεροσκάφη.

Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν, γρήγορα πήρε διαστάσεις έχει εξαπλωθεί και καίει δασική έκταση, αλλά και καλλιέργειες με ελιές.

Από την φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Παράλληλα, αυτή την ώρα γίνεται ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από τους γύρω νομούς της Πελοποννήσου.

12.41: «Κρανίου τόπος» έχει γίνει το δάσος στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το απόγευμα.

Όλο το βράδυ η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε ένα πανέμορφο δάσος, που ήταν και από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή. Η πυρκαγιά αφού έκαψε ότι βρήκε μπροστά της, πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό.

Στο σημείο είναι όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς, για την κατάσβεση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς. Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, βοηθούν από αέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, με αυταπάρνηση και ηρωισμό προσπαθούσαν παρά τις αντίξοες συνθήκες να σώσουν ότι μπορούσαν και έσωσαν ένα αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας που λίγο έλειψε να παραδοθεί στις φλόγες.

 

 

 

12.25: Συνολικά 74 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου. Σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες και ειδικότερα:

H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή, σε δασική έκταση, στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 31 υδροφόρες ΟΤΑ και 30 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ατσίτσα Σκύρου. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 οχήματα ΟΤΑ και 1 ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καλαμάκι Ζακύνθου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 υδροφόρο ΟΤΑ και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας,, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα ΟΤΑ και στην περιοχή Μαυσωλείο Διστόμου - Αράχωβας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 υδροφόρες ΟΤΑ.

 

11.34: Σε καλό δρόμο η κατάσβεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο. Συγκροτούνται συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών.

 

8.35: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα με 25 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη.

 

 

22.54 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής,
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
• Περιφέρεια Πελοποννήσου,
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),
• Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)

Φωτιά στο Βασιλικό Ζακύνθου- Προσπαθούν να σώσουν από την πύρινη λαίλαπα το εκκλησάκι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας- ΦΩΤΟ

 

21.18 Στις φλόγες παραδόθηκαν περίπου 500 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στην περιοχή του Κουρτεσίου στον κάμπο της Ηλείας. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις έξι το απόγευμα του Σαββάτου και έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στη μάχη για την κατάσβεση μπήκαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Ηλεία και την Αχαϊα, καθώς και εναέρια μέσα με δύο Canadair. Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Άνω Κουρτεσίου και επεκτάθηκε προς τους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών. Στην πορεία της έκαψε λιοστάσια, θερμοκήπια, καλλιέργειες με διάφορα είδη όπως αμπέλα και ροδιές, ενώ έκαψε ακόμα και λαγκαδιές.

Στην περιοχή μετέβησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Κώστας Κυριακόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Κώστας Στεφανόπουλος, ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος κ.α.

φωτογραφίες Ανδρέας Μίγκος από ilialive

fotia kourt2

fotia kourt3

fotia kourt4

 

 

 

19.36 Μεγάλη κινητοποίηση αυτή την ώρα στις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Κάμπο της Ηλείας, λόγω πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κουρτέσι. Αν και η πυρκαγιά ξέσπασε σε ξερά χόρτα έχει λάβει διαστάσεις.

Παράλληλα αρκετές μικρές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο νομό όπου έχουν κινητοποιηθεί άμεσα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στην περίπτωση του Κουρτεσίου αναμένεται να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα λόγω της έκτασης που έχει λάβει η πυρκαγιά.

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλισσα, στα Λεχαινά.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις. Έχουν ζητηθεί και εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ στο σημείο βρίσκονται 12 οχήματα με 30 άνδρες της πυροσβεστικής, 17 άτομα πεζοπόρα.

 

 

 

Η ΕΜΑΚ ψάχνει τα ίχνη 47χρονου αρχιφύλακα που αγνoείται στην περιοχή του Καρέα

Υμηττός: Στάχτες και αποκαΐδια παντού- θλιβερό τοπίο-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις