Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πάτρα: Το Μουσικό Σχήμα “Vibrato” στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Πάτρα: Το Μουσικό Σχήμα “Vibrato” στο Αί...

Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

"Περνάς σαν χρώμα" είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης, του Μουσικού Σχήματος “Vibrato” του Ωδείου Πολυφωνικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Σκοπός της παράστασης, η οποία αποτελείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας είναι, να ταξιδέψει τον ακροατή σε ήχους γαλήνιους, μιλώντας τους για τα χρώματα της ζωής, όπως τα βλέπει ο συνθέτης-μουσικός Γιώργος Αθανασακόπουλος.

Παρακολουθώντας την παράσταση, σκέψεις του ταξιδευτή-ακροατή, ακούγονται από αφηγητή, σε κείμενα και ποίηση του Διονύση Καρατζά.  Η παράσταση χωρίζεται σε δύο νοητά μέρη. Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν:

"Mi caballo blanko" (παραδοσιακό της Χιλής), ‘’Γαλήνη’’, ‘’Χριστιάννα’’ , ‘’ Ήσουνα΄’’ και ‘’Anonymous’’, από το cd: «Γαλήνη» του Γιώργου Αθανασακόπουλου.

Αυτοσχεδιάζουμε: "Take five" (Pαul Desmond), κι ακολουθούν: "Ιn the moon" (Joe Garland) και "Danza cubana" (Anonymous).

Μέρος δεύτερο: ‘’ Ένα τραγούδι για το Ιόνιο’’ και η "Σουίτα Ιονίου" (Εφτά κομμάτια με τον χαρακτηριστικό ήχο του Ιονίου]. Ακολουθεί η συλλογή: "Περνάς σαν Χρώμα" με τα κομμάτια: ‘’ Έναστρος ουρανός’’, ‘’Βυζαντινές εικόνες’’, ‘’Κύκλος’’, ‘’Περνάς σαν χρώμα’’, ‘’Αίνιγμα Σταυρόλεξο’’, ‘’Πόλη των Αγγέλων’’.

Το μουσικό σχήμα Vibrato δημιουργήθηκε το 2002. Το ηχόχρωμα του σχήματος χαρακτηρίζεται από τον ξεχωριστό ήχο της κλασικής κιθάρας και διανθίζεται από την συνοδεία κλασικών οργάνων.

Έχει παρουσιάσει διάφορες μουσικό- θεατρικές παραστάσεις εμπλουτίζοντας και το ρεπερτόριο του με έργα, που γράφτηκαν για τις ανάγκες των παραστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνθέτης Βασίλης Τενίδης μετέγραψε ο ίδιος το έργο του Ρεμπέτικη Σουίτα, για το μουσικό σχήμα vibrato.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει έργα του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας, έντεχνων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Από το έτος 2014 εντάχθηκε ως τμήμα, στον Οργανισμό της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ. Το τμήμα διευθύνει ο καθηγητής της κιθάρας, Γιώργος Αθανασακόπουλος.

Τιμή Εισιτηρίου 10.00€

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View