Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τι απάντησε η Διαμαντοπούλου στην επίκαιρη ερώτηση του Κώστα Σπηλιόπουλου

Τι απάντησε η Διαμαντοπούλου στην επίκαι...

"Το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς"

«Το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση», εκτίμησε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σπηλιόπουλου.

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη δυσφορία της για τις παρατηρούμενες καταλήψεις σχολείων, παρατηρώντας πως «η κατάληψη, από ακραία μορφή αγώνα, δεν μπορεί να γίνεται καθημερινότητα και να δημιουργεί προβλήματα στο δημόσιο σχολείο».

Υπενθυμίζοντας δε την περσινή απώλεια εκατοντάδων ωρών συνεπεία των καταλήψεων, υπογράμμισε την πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας, να εκπονήσει πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

«Το κλειστό σχολείο, οδηγεί στην κατάργηση της δημοκρατίας στη λογική των παιδιών - και οδηγεί στην παραπαιδεία και τα φροντιστήρια, ενώ έχει και υψηλό κόστος, λόγω των ζημιών που προκαλούνται από τις καταλήψεις», ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου, καταγγέλλοντας την αποστολή sms που προτρέπουν τους μαθητές σε καταλήψεις σχολείων και εξαίροντας τη χθεσινή ανακοίνωση «κόμματος της Αριστεράς», (χωρίς να το κατονομάσει), στην οποία καταδικαζόταν η κατάχρηση των καταλήψεων.

Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Σπηλιόπουλου σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων, ανέφερε πως έχει ήδη εκταμιευθεί ποσόν 40 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις