Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίθεση Παπανδρέου σε ΝΔ για την οικονομία

Επίθεση Παπανδρέου σε ΝΔ για την οικονομία

"Όχι νέα μέτρα" υποστήριξε ο Πρωθυπουργός

"Όχι νέα μέτρα" η δέσμευση Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός τόνισε πάντως ότι "ο συναγερμός δεν έλήξε" και χαρακτήρισε το 2011 ως "το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο για τη σωτηρία της Ελλάδας". Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι απέκρυψε το πραγματικό έλλειμμα και το χρέος και τώρα, όπως τόνισε, "ζητά να κάνουμε και εμείς το ίδιο". Ο πρωθυπουγός αμφισβήτησε την πρόταση της ΝΔ για δανειοδότηση της χώρας στις αγορές.

"Πολιτική κουτοπονηριάς για να ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους. Οι αλήθειες δεν κρύβονται. Δεν έχουν καταλάβει ότι το αίτιο ήταν βαθύτερο και όχι μόνο το δημοσιονομικό" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκεται να πάρει επιπλέον μέτρα που θα επιβαρύνουν τον πολίτη. "Εφαρμόζουμε πρόγραμμα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων. Δεν υπολογίζουμε πολιτικό κόστος, σπάμε κατεστημένα και θέλουμε να αλλάξουμε οριστικά την Ελλάδα" τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πάντως ότι ο συναγερμός δεν έχει ακόμα λήξει και σημείωσε χαρακτηριστικά: "το 2011 είναι το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο. Η πορεία για τη σωτηρία της Ελλάδας συνεχίζεται". "Είμαστε αντι-εξουσιαστές στην εξουσία" επανέλαβε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στις τομές που έκανε η κυβέρνηση στο φορολογικό σύστημα αποκαθιστώντας, όπως είπε, τη δικαιοσύνη. 

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό του κυβερνητικού έργου.  "Ποτέ στο παρελθόν κυβέρνηση δεν έκανε τόσο έργο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Με έργο που σταδιακά θα αλλάζει τη ζωή των συμπολιτών μας" είπε ο κ. Παπανδρέου. 

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις συζητήσεις για επενδύσεις με Κίνα και Κατάρ, κατηγόησε τη ΝΔ ότι με την πολιτική της "σκότωσε την πραγματική ανάπτυξη" και μίλησε για "ανάπτυξη που ήταν στηριγμένη σε γυάλινα πόδια". 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους νέους να γίνουν σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια. "Δεν είναι αντίπαλοί μας, να πουν όχι στη φυγή και στην παραίτηση. Μόνοι μας δεν αλλάζουμε την Ελλάδα" είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις