Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερώτηση Δανέλλη στην Κομισιόν για την εκτροφή παραγωγικών ζώων

Ερώτηση Δανέλλη στην Κομισιόν για την εκ...

"Πρέπει να επιδείξουμε ρεαλισμό αλλά και ευαισθησία" λέει ο ευρωβουλευτής

"Η οικονομική κρίση είναι ιδιαίτερα περιοριστική για τις αναδιαρθρώσεις υποδομών που απαιτούνται στον τομέα της εκτροφής και εκμετάλλευσης των παραγωγικών ζώων". Τη θέση αυτή υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος επισημαίνει περαιτέρω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση του επιπέδου ευημερίας των παραγωγικών ζώων ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Με ερώτησή του, ο έλληνας ευρωβουλευτής ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει πώς θα αντιμετωπισθούν οι αντικειμενικές δυσκολίες που εμφανίζονται στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των παραγωγικών ζώων, χωρίς να χαθεί η αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ακολουθεί η γραπτή ερώτηση:

"Η ευημερία των ζώων στην Ευρώπη συνιστά έναν τομέα που επιδέχεται τεράστια βελτίωση και αυτό θα πρέπει να επιδιώκουμε. Είτε πρόκειται για τη μεταφορά, τη σφαγή και τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων είτε για άλλες πρακτικές που συνδέονται στην καθημερινότητα με τις αγροτικές δραστηριότητες, είναι πολλές οι αλλαγές που απαιτούνται, ιδιαίτερα όταν αυτές υποδεικνύονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Για το λόγο αυτό απαιτούνται μεταβολές στη νοοτροπία και τον πολιτισμό της κοινωνίας. Εκτός όμως αυτών, απαιτείται και αναδιάρθρωση που συνδέεται με επιβάρυνση του κόστους παραγωγής και κατά συνέπεια θέτει επιπρόσθετα προβλήματα σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε.

Καλείται επομένως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Επ.) να απαντήσει στα εξής:

1. Με δεδομένα την τρέχουσα οικονομική κρίση και την  αντικειμενική αδυναμία ορισμένων κρατών  μελών να συμμορφωθούν προς τη νομοθεσία, πώς σκοπεύει η Ε.Επ. να αντιμετωπίσει την κατάσταση;

2. Ειδικότερα, πώς σκοπεύει να συνδυάσει την ανάγκη για βελτίωση του επιπέδου ευημερίας των ζώων με την ανησυχία για την οικονομική κατάσταση, διασφαλίζοντας παράλληλα την αξιοπιστία της νομοθετικής εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

3. Δεδομένου ότι η νοοτροπία και ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας είναι σημαντικοί παράγοντες για την ουσιαστική βελτίωση της ευημερίας των ζώων, προτίθεται η Ε.Επ. να διεξαγάγει εκστρατεία πληροφόρησης του κοινού, που να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτισμού, πιο φιλικού προς τα ζώα και καθοριστικού για τη βελτίωση του επιπέδου ευημερίας τους;"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις