Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλανδρίτσα: Εκδήλωση για τον αναγκαίο εμβολιασμό περιθωριοποιημένων ατόμων

 Χαλανδρίτσα: Εκδήλωση για τον αναγκαίο ...

Έγινε το Σάββατο 4 Ιουλίου

Στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες» ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στο Δ.Δ. Ελληνικού το Σάββατο 4 Ιουλίου με θέμα: «Ανάγκη εμβολίων στα περιθωριοποιημένα άτομα».

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο συντονιστής της συνάντησης, ιατρός Π. Θεοδωρόπουλος, τέως Δ/ντής Κ.Υ.Χ., για το σκοπό της εκδήλωσης και τόνισε την μεγάλη αναγκαιότητα, αλλά και για τα μεγάλα ευεργετικά αποτελέσματα του συστηματικού εμβολιασμού, σε μικρούς και μεγάλους, στη σύγχρονη εποχή μας.

Ακολούθως παρουσίασε τους ομιλητές, όπως τον υγιεινολόγο κ. Δετοράκη Ιωάννη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. ο οποίος μίλησε μεταξύ των άλλων για την ορθή χρήση των εμβολίων Ηπατίτιδας Β, του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) και του μηνιγγιτιδοκόκκου.

Η κοινωνική λειτουργός κα. Νικολίτσα Γκοτσοπούλου ανεφέρθη στα ευάλωτα άτομα της κοινωνίας μας τα οποία παρά τις ιδιαιτερότητές των, έχουν περισσότερο την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εμβολιασμών.

Tέλος, η ιατρός, παθολόγος κα. Ιωάννα Θεοδωροπούλου, μετά τον απολογισμό των μέχρι τώρα δραστηριοτήτων του προγράμματος μίλησε για τις εμπειρίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα του Συλλόγου που διαχειρίζεται το πρόγραμμα.

Ακολούθως ανεφέρθη και στη συνέχιση του προγράμματος. Διεξήχθη διεξοδική συζήτηση με τους παριστάμενους, σε ιατρικά και κυρίως κοινωνικά θέματα, και όλα αυτά μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις