Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

…Γιατί κύριε πρωθυπουργέ;

…Γιατί κύριε πρωθυπουργέ;

Του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου

Εξηγούμαι με αριθμούς για τα μνημόνια και όχι με λόγια! Ο καθένας μας ας τροφοδοτήσει τον εσωτερικό πολιτικό του διάλογο με τον εαυτό του και μόνο!!!

«… Υπέρτατος νόμος, από τους νόμους των ανθρώπων, είναι το δίκαιο των ανθρώπων» με τον αριστουργηματικό λόγο του Σοφοκλή από την Αντιγόνη προσπάθησε ο πρωθυπουργός να αντιστρέψει τις εντυπώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης στο Ευρωκοινοβούλιο σε άλλη μία απόπειρα ρητορικής διεξόδου, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει η εσωτερική πολιτική σκηνή, έναντι των εταίρων.

Σε αυτόν έπεσε ο κλήρος να «τριτώσει» το μνημόνιο, ειδάλλως το φάσμα της καταστροφής δεν αποτελεί έναν μακρινό εφιάλτη αλλά οδυνηρή πραγματικότητα από την Δευτέρα το πρωί.

Την ψυχραιμία να καταθέσω σκέψεις και προβληματισμούς μου δίδει η διάχυτη αισιοδοξία ότι σήμερα σε τεχνικό επίπεδο θα υπάρξει συμφωνία για να επικυρωθεί πολιτικά μέχρι την Κυριακή, ώστε να αρχίσει σταδιακά η ανάταξη της κανονικότητας με την λειτουργία των τραπεζών (έστω και με περιορισμένο κύκλο τραπεζικών εργασιών), που θα αποσυμπιέσουν σιγά-σιγά την αγορά.

Επιμένω λοιπόν στο σοφό λόγο των αρχαίων τραγωδών για να υπενθυμίσω ότι σε κάθε τραγωδία η κάθαρση έρχεται στο τέλος με την… αναγνώριση της πραγματικότητας!

Αυτό λοιπόν υπέδειξε ο Φρανσουά Ολάντ στον Προκόπη Παυλόπουλο ζητώντας του να συνυπογράψουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί το παρακλητικό αίτημα για το τρίτο μνημόνιο, ως ένα καλό αντισταθμιστικό επιχείρημα προς τους Γερμανούς ότι… έστω και τώρα που φθάνουμε στο τέλος η εσωτερική ελληνική πολιτική σκηνή αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα των στιγμών και… αναγνωρίζει την πραγματικότητα!

Την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που αποφεύγει να δει ακόμα ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού που κλείνει τα μάτια μπροστά στην οφειλόμενη αξιολόγηση των κομμάτων που υποστηρίζει, θεωρώντας ότι τα πράγματα είναι άσπρα και μαύρα και ο καθένας τοποθετεί τον εαυτό του στην αμόλυντη λευκή πλευρά «μουντζουρώνοντας» τους μαύρους κακούς αντιπάλους, ενώ θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι δυστυχώς τα πράγματα είναι γκρίζα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται…

Εξηγούμαι με αριθμούς και όχι λόγια και ο καθένας μας ας τροφοδοτήσει τον εσωτερικό πολιτικό του διάλογο με τον εαυτό του και μόνο!!!

Ι) Σεπτέμβριο του 2009 στην αρένα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νικης οπου το σύστημα της μεταπολίτευσης επέβαλε ο κάθε πρωθυπουργός να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, ο Κώστας Καραμανλής προδομένος από τους συνεργάτες του και έχοντας καταφανώς καταβληθεί αφού δημοσιονομικά η χώρα του είχε ξεφύγει (και από δικά του λάθη) εξαγγέλλει πάγωμα μισθών, σειρά αντιλαϊκών μέτρων και στο Βελίδειο όπου καθόμουν στην πρώτη σειρά, τους διαπερνά όλους ηλεκτρικό ρεύμα αφού ο σούπερ γυμνασμένος Γιώργαρος ερχόταν με ορθοπεταλιές… Ο Γιωργάκης που έφαγε τα μούτρα του γιατί εν κινήσει προσπάθησε να αλλάξει  την αλυσίδα από το ποδήλατο του ήταν άλλος… Μην μπερδεύεστε!

Ο σοφός λαός  έσπασε όλα τα κοντέρ με το 43%.

Ήμουν μέσα στο Βελίδειο και μία βδομάδα μετά (έτσι προέβλεπε το πρωτόκολλο) όταν αναφώνησε το λεφτά υπάρχουν και η ευφορία της εμβληματικής αίθουσας με συνεπήρε για το νέο ΄81 αλλά και το ΄89 με το περιβόητο Τσοβόλα δώστα όλα που ερχόταν…

Και ήρθε (!) την Άνοιξη του 2010 με το πρώτο μνημόνιο χωρίς όρους αφού όπως αποκάλυψε μόλις προχθές η Έλενα Παναρίτη όταν τον Φεβρουάριο του 2010 του

είπε Πρόεδρε πάμε στην καταστροφή την κοίταγε με απορία αδυνατώντας να κατανοήσει τι του έλεγε… Οι δε εχθροί του ελληνικού λαού, αυτοί οι παλιο-εταίροι, προσυπογράφουν και δίνουν 120 δις για να σωθεί η ελληνική οικονομία με τον όρο των διαρθρωτικών αλλαγών για να επιστρέψει η χώρα από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα. Μνημόνιο Ι = 120δις ευρώ

ΙΙ)Ακολουθεί ίσως η μόνη ουσιαστική σοβαρή προσέγγιση της επίλυσης του γόρδιου δεσμού με την κυβέρνηση Παπαδήμου και τον Βενιζέλο σε έναν προσγειωμένο και σοβαρό ρόλο αλλά η ιστορία «γκριζάρει» με το περιβόητο Ζάππειο του κυρίου Σαμαρά για να βρεθεί η χώρα σε νέα περιπέτεια. Άλλοι έξι μήνες χαμένοι το 2012 με διπλές εκλογές και η εσωτερική πολιτική σκηνή να οδηγεί τη χώρα στο 2ο μνημόνιο με ακόμα πιο αυστηρούς όρους και ευθύνες εγκληματικές από τον τότε, κύριο πρωθυπουργό!  Δυστυχώς, όπως ξεκίνησε έτσι και έκλεισε. Με απώλεια πολύτιμου χρόνου για την αξιολόγηση του 2ου μνημονίου διότι η χώρα θα οδηγείτο σε εκλογές το 2015 και δεν ήθελε να αναλάβει το κόστος που όφειλε, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Παρασυρόμενος από το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του κ΄. Τσίπρα ο κ΄. Σαμαράς, σκεπτόμενος το δικό του πολιτικό μέλλον, εγκληματεί εις βάρος της πατρίδας και χάνει την μόνη ελπίδα που είχε η χώρα από τον Οκτώβρη του 2009 , δηλαδή 5 χρόνια μετά, να σταθεί ξανά με αξιοπρέπεια στα πόδια της βγαίνοντας από τα μνημόνια.

Α! Ουσιαστική παράλειψη για την γλώσσα των αριθμών: Μνημόνιο ΙΙ = 50 δις στο κράτος και 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για να σωθούν οι καταθέσεις, τα κόκκινα δάνεια και η τραπεζική πίστη. Οι παλιο-εχθροί οι εταίροι άλλα 100 δις και το λογαριασμό στα 220 δις μαζί με τα πρώτα 120 δις που είχαν ήδη δώσει.

ΙΙΙ) Εδώ τα λόγια περιττεύουν! Η δημιουργική ασάφεια του κ΄. Βαρουφάκη σπαταλά χρήσιμο χρόνο. Εσκεμμένα ή όχι θα το δείξει η ιστορία! Θέλει ο κ΄. πρωθυπουργός να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη; Αν ναι, γιατί δεν έκλεισε αυτός την αξιολόγηση που άφησε σε εκκρεμότητα ο κύριος Σαμαράς αξιοποιώντας την προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου που του έδωσαν οι «συνωμότες» οι εταίροι που ήθελαν να ρίξουν την αριστερή κυβέρνηση, αλλά σεβάστηκαν το αίτημά της, ότι σαν νέα κυβέρνηση ήθελε το χρόνο της και ζήτησε τέσσερις μήνες παράταση την οποία και έλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Θέλει λοιπόν ο κ΄. Τσίπρας να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη;

Αυτό θα το αποδείξει σήμερα -και όλο το Σαββατοκύριακο- ο σημερινός κύριος πρωθυπουργός! Θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο μέχρι το 2017 για να καλύψει:

α)τα 50 δις σε δόσεις που πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα

β) τα 15 έως 25 δις που θέλουν οι τράπεζες για νέα ανακεφαλαιοποίηση

γ) τα τουλάχιστον 10 δις που θέλει ταμείο για να ανακινήσει την οικονομία

Εκτιμώ δηλαδή ότι το τρίτο μνημόνιο που ζητά η Ελλάς θα πρέπει να είναι τουλάχιστον άλλα 80 δις. και η συζήτηση αυτή είναι σε εξέλιξη.

Σύνολο με τα 220 δις από τα δύο πρώτα μνημόνια που κατήγγειλαν όλοι οι αντιμνημονιακοί και οι κουτόφραγκοι οι εταίροι θα πρέπει να φθάσουν το λογαριασμό στα 300 δις. Μήπως σας βρίσκεται κανένα κομπιουτεράκι να κάνετε τα 300 δις ευρώ σε δραχμές με 340,75 να δούμε ποιο είναι το νούμερο;

Ναι, όλοι οι Έλληνες μέσα στα άλλα ανεκτίμητα προτερήματα μας, δεν χάνουμε το χιούμορ μας ακόμα και  στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ναι, η στιγμή είναι η πιο δύσκολη της ιστορίας μας. Ή υπογράφει ο Τσίπρας ή ξεχνάμε την όποια ποιότητα ζωής μας απέμεινε από τα καταραμένα τα μνημόνια. Τα μνημόνια που μας επέβαλλαν αυτοί… οι τρισκατάρατοι οι εταίροι. Και είναι τόσο βρωμεροί που την παράκληση για να μας δώσουν τα τελευταία 80 δις που ζητάμε μας

έβαλαν να την υπογράψουμε ΟΛΟΙ δια μέσω των αρχηγών των κομμάτων μας που υποστηρίζουν το ευρώ. Άλλωστε το 38% ψήφισε ΝΑΙ και το 62% όπως ερμήνευσε ο κ΄. Τσίπρας ψήφισε ΌΧΙ στη ρήξη. Μ΄ άλλα λόγια είμαστε όλοι μία ευτυχισμένη ελληνική οικογένεια, 100% Ελληναράδες… που απαιτούμε το δανεισμό από τις ηγεσίες άλλων λαών που το βιοτικό τους επίπεδο είναι κατώτερο από το δικό μας, διότι επενδύσαμε σε ένα σπάταλο κράτος που μας κοστίζει περισσότερο από αυτό που παράγουμε για να το συντηρούμε… Και μην ξεχνιόμαστε  στο μνημόνιο μας έβαλαν οι εταίροι όπως έβαλαν και τους Ιρλανδούς, τους Πορτογάλους, αλλά αυτοί δεν χρειάστηκαν ούτε δεύτερο, ούτε τρίτο, ούτε πέμπτο, όπως είναι και τα δάκτυλα της ανοικτής παλάμης που μας χρειάζεται.

Υ.Γ. Υπογράψτε κύριε Τσίπρα! Υπογράψτε γιατί εγώ σκυλοτροφή δεν τρώω όπως σας είπε ο Μαδούρο ότι έκανε ο λαός του στη Βενεζουέλα για να πετύχει η επανάσταση…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις