Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Μεγάλη πτώση στον τουρισμό στην Ζαχάρω

Ηλεία: Μεγάλη πτώση στον τουρισμό στην Ζαχάρω

Ελάχιστη η ζήτηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Το γενικότερο αρνητικό κλίμα και η αβεβαιότητα που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα έχει πλήξει τον τουρισμό στη Ζαχάρω και ευρύτερα στη νότια Ηλεία. Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων παραπονούνται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και δηλώνουν πως μεγαλύτερη ζημιά έχει γίνει στο εξωτερικό με το κλίμα τρόμου που διαμορφώθηκε.

Η ζήτηση έχει υποχωρήσει κατά 90% και ελπίζουν να γίνει ένα θαύμα ώστε την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο να υπάρξει κάποια μεταστροφή στο κλίμα και στην κίνηση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Νότιας Ηλείας, Θεόδωρος Κωνσταντόπουλος, από το Μάιο έως τώρα δεν υπήρξε καθόλου κίνηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. «Η δουλειά μας είναι πεσμένη σε ποσοστό 90%. Δεν δουλέψαμε καθόλου τον Μάιο και τον Ιούνιο και ελπίζαμε πως θα κάνουμε κάτι τον Ιούλιο, όμως το κακό συνεχίζεται. Μας ακυρώθηκαν οι κρατήσεις από τους Έλληνες λόγω της παρατεταμένης κινδυνολογίας.

Συνεχίζεται και ο πόλεμος από την Ευρώπη. Μας «χτύπησαν» πάρα πολύ και στο εξωτερικό. Προσωπικά περίμενα Γερμανούς και Ολλανδούς που δεν ήρθαν τελικά Ελλάδα. Είμαστε άδειοι… Τρέχουν οι υποχρεώσεις και τα χρέη μας και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Παρά την κατάσταση που επικρατεί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Από τη μια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, από την άλλη η προσδοκία για εξεύρεση λύσης και επίτευξη συμφωνίας, στον κλάδο των ενοικιαζόμενων δωματίων, ελπίζουν πως μπορεί να σωθεί κάτι για τη φετινή τουριστική περίοδο. «Αν γρήγορα η Κυβέρνηση πάρει σωστές αποφάσεις και να βγει προς τα έξω χωρίς να υπάρχουν κινδυνολογίες για να ηρεμίσει το κλίμα, μπορεί κάτι να γίνεται κυρίως από την ελληνική αγορά.

Δεν είναι τόσο το πρόβλημα με τις τράπεζες, όσο το κλίμα. Έχουν γίνει πολλά λάθη στην Ελλάδα και έχουμε αυτοκτονήσει. Κάτι μπορούμε να σώσουμε με γρήγορες κινήσεις. Όμως θα έχουμε ένα πολύ φτωχό καλοκαίρι» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντόπουλος.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις