Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλειστές τράπεζες μέχρι νεωτέρας - Τα 20αρικα τελείωσαν στις περισσότερες

Κλειστές τράπεζες μέχρι νεωτέρας - Τα 20...

Αύριο βράδυ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Εως και αύριο Τετάρτη (τουλάχιστον) θα παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες αλλά και το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ ισχύουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα των 60 ευρώ που ίσχυαν μέχρι χθες. Ωστόσο, σε οριακό σημείο βρίσκεται όπως όλα δείχνουν η ρευστότητα των τραπεζών (κατά εκτιμήσεις περίπου 1 δισ. ευρώ) ενώ πλέον σχεδόν όλα τα ATM's δίνουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. «Αποφασίσαμε να παραταθεί η τραπεζική αργία για δύο ημέρες, μέχρι και την Τετάρτη», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη σε δηλώσεις της χθες.

«Τα ίδια υποκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν, θα λειτουργήσουν για τις επόμενες δύο ημέρες και οι ίδιες οι τραπεζικές υπηρεσίες οι οποίες εκτελούνται θα εξακολουθήσουν να εκτελούνται μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ», σημείωσε.

Όσον αφορά στους συνταξιούχους, όσοι δεν έχουν κάρτα και δεν έχουν πραγματοποιήσει την ανάληψη των 120 ευρώ μπορούν να την πραγματοποιήσουν επίσης μέχρι και την Τετάρτη, οπότε θα ληφθούν καινούργιες σχετικές αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ, διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αλλάξει το καθεστώς προστασίας για τις τραπεζικές θυρίδες παρείχε, μεταξύ άλλων χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε πως «οι θυρίδες δεν θα ανοίξουν για λόγους ισότητας, ωστόσο όταν ανοίξουν οι τράπεζες, θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε οι δικαιούχοι να είναι απόλυτοι διαχειριστές στις θυρίδες. Κάθε διαχειριστής είναι απόλυτα ελεύθερος να χρησιμοποιήσει ό,τι έχει στη θυρίδα του, χωρίς καμία παρέμβαση όταν ανοίξουν οι τράπεζες», τόνισε. Ο υπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργαζεται ώστε να ετοιμαστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα εμπεριέχει διευρυμένες υπηρεσίες εκ μέρους των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πιο δύσκολη ημέρα: Με μοναδικούς συμμάχους Ρέντζι και Ολάντ, ο Τσίπρας καλείται να τιθασεύσει την Μέρκελ, χωρίς να απογοητεύσει το 62%

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις