Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πρώτος εορτασμός του Οσίου Παϊσίου αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα

Ο πρώτος εορτασμός του Οσίου Παϊσίου αυτ...
Μαρτάτος Tάκης

Στο μικρό ναό στο πλάι του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου

Ως γνωστό ο Όσιος Παΐσιος o Αγιορείτης, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, ο οποίος έζησε από τις 25 Ιουλίου 1924 έως τις 12 Ιουλίου 1994, υπήρξε ένας μοναχός που έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο, το έργο του και τα θαύματα που του αποδίδονται.

Ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015 και στην Πάτρα, στο μικρό ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του, πλάι στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί διήμερος εορτασμός που είναι ο 1ος αφότου ο Παίσιος έγινε άγιος της Ορθοδόξου εκκλησίας.

Η θαυματολογία γύρω από τον γέροντα Παΐσιο, όπως έχει γράψει η wikipedia, έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να επισκέπτονται καθημερινά την ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου είναι θαμμένος, η οποία είναι γνωστή και με το όνομά του.

Κυκλοφορούν επίσης δεκάδες βιβλία με διδασκαλίες του και προφητείες του, που έχουν να κάνουν με διάφορα θέματα, από το τέλος του κόσμου ως την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης και αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα. Το ενδιαφέρον για τον Αγιορείτη Γέροντα Παΐσιο ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11 το πρωί θα γίνει η έξοδος της ιεράς εικόνας του Οσίου Παίσιου ενώ θα τεθούν προς προσκύνηση από το κοινό και ιερά κειμήλια του Οσίου.

Στη συνέχεια στις 20.30 το βράδυ του Σαββάτου, θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός όπου θα προεξάρχει ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Στις 22.00 το βράδυ στην ιερά αγρυπνία θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελίστριας.

Το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου στην πρωινή Θεία λειτουργία θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Μυτιλήνης ενώ στις 20.30 το βράδυ θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος, Βοηθός Μητροπολίτου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις