Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Ζητά άμεση πληρωμή των συμβεβλημένων ιατρών ΕΟΠΥΥ

Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας: Ζητά άμεση πλη...

Επιστολή σε Κουρουμπλή

Επιστολή με αρ. Πρωτ.: 6616 και ημερομηνία 6-7-2015, απέστειλε προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών.

Στην επιστολή η Πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, ο ατντιπρόεδρος Γεώργιος Σκρουμπής και ο γραμματέας Γεώργιος Πατριαρχέας αναφέρουν στον υπουργό πως οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΠΥ καθώς και οι γιατροί εργαστηρίων επιβαρύνονται τις δύσκολες αυτές εποχές για τη χώρα με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστήρων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού, κ.α.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή.

Κύριε Υπουργέ,

Λαμβάνοντας υπόψη την κρισιμότητα των στιγμών, είναι θεσμικό μας χρέος να σας ενημερώσουμε για την εξαιρετικά οριακή ρευστότητα των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών, που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού.

Οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.  Εκτός αυτού, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από την τραπεζική αργία, πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων.

Οφείλετε να αποτρέψετε τον οικονομικό στραγγαλισμό των παρόχων υπηρεσιών υγείας, δρομολογώντας άμεσα την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις