Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τσίπρας πανίσχυρος

Τσίπρας πανίσχυρος

Του Στάθη Πολίτη

Το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί την ταφόπλακα του παλιού πολιτικού συστήματος που με νύχια και με δόντια πάλευε να σταθεί στην επιφάνεια. Η άμεση παραίτηση Σαμαρά αποτελεί τρανή απόδειξη τούτου. 

Το ισχυρό "ΟΧΙ" της ελληνικής κοινωνίας, καθιστά τον Αλέξη Τσίπρα πολιτικά πανίσχυρο. Οι πολίτες αποφάσισαν οριστικά, να εναποθέσουν αποκλειστικά στα χέρια του την τύχη της χώρας.

Μέσα στις επόμενες ώρες, θα διαφανούν ξεκάθαρα πλέον, οι πραγματικές προθέσεις του Πρωθυπουργού. Εάν η επιλογή του είναι η ρήξη με την Ευρώπη, ο δρόμος έχει ανοίξει και οι διάφοροι ακραίοι πανηγυρίζοντες, παροτρύνουν προς αυτή την κατεύθυνση. 

Αντιθέτως, εάν η επιλογή του είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, η υλοποίησή της θα αποτελέσει πραγματικό γολγοθά. Πρώτον, διότι το κλίμα στην ΕΕ για τον ίδιο και την κυβέρνησή του είναι σχεδόν εχθρικό, οπότε η νέα πρόταση που θα μπει στο τραπέζι πολύ δύσκολα θα είναι ευνοϊκότερη από τις προηγούμενες.

Ακόμα όμως και αν υπάρξει τελικώς συμφωνία, αυτή θα πρέπει να περάσει από την εσωκομματική αντιπολίτευση και την Βουλή, όπου μετά και το δημοψήφισμα, οι φωνές των ακραίων έχουν σαφέστατα ισχυροποιηθεί.

Η εξουσία και η πολιτική ισχύς, ιδιαίτερα όταν προσφέρονται σε υπερβολικές ποσότητες, τείνουν να έχουν συνέπειες αρνητικές. Ας ελπίσουμε για το καλό της χώρας, ο κ. Τσίπρας να αποτελέσει την χρυσή εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις