Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κομισιόν: Κακή εξέλιξη η απόφαση του δημοψηφίσματος- Δεν κάνουν πίσω και οι Γερμανοί – Ανοιχτή πάντως η πόρτα των διαπραγματεύσεων

Κομισιόν: Κακή εξέλιξη η απόφαση του δημ...

Μετά το συντριπτικό ΟΧΙ των Ελλήνων

13.39: Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι μόνο με εντολή του Eurogroup μπορούν να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Δήλωσε ότι η Ε.Ε. σέβεται τη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού, ξεκαθαρίζοντας πως πως η θέση της Ελλάδας παραμένει στην Ευρώπη. Κάλεσε δε,

την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε επίσης πως η σταθερότητα της Ευρωζώνης δεν αμφισβητείται και πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διαθέτει τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει την κρίση.

 

13:27 Όλες οι πλευρές (Γερμανοί, Κομισιόν) αφήνουν ανοιχτή την πόρτα των διαπραγματεύσεων,

13:16 Κακή εξέλιξη που διευρύνει το χάσμα μεταξύ δανειστών και Ελλάδας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δημοσψηφίσματος ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν που δίνει τώρα συνέντευξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και το συντριπτικό ΟΧΙ.

Η Γερμανική κυβέρνηση δείχνει ανυποχώρητη στις θέσεις της για το χρέος και τονίζει ότι η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη και θα πρέπει να συμπεριφερθεί έτσι ώστε να παραμείνει

Τόνισαν ακόμη πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, για να συζητήσουμε 3ο πρόγραμμα διάσωσης Πρέπει να περιμένουμε τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ερωτηθείς για την παραίτηση Βαρουφάκη, ανέφερε ότι οι θέσεις και όχι οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικές για τη Γερμανία.

Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις