Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πατούλης: Δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Πατούλης: Δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί...

"Ο Αλέξης Τσίπρας να φέρει μέσα στις επόμενες 48 ώρες τη συμφωνία"

Να κάνει πράξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και να φέρει μέσα στις επόμενες 48 ώρες τη συμφωνία που θα   επιτρέψει να λειτουργήσει η χώρα, να ανοίξουν οι τράπεζες, να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας και να μην υπάρξει Grexit, ζητεί ο Γιώργος Πατούλης πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που συμμετείχε στην επιτροπή στήριξης του «ΝΑΙ».

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, για το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος, «οι δεσμεύσεις αυτές του πρωθυπουργού φαίνεται ότι έπεισαν τους πολίτες κι αποδυνάμωσαν όπως αποδείχθηκε το διακύβευμα που πρόβαλαν οι δυνάμεις που τάχθηκαν εξαρχής υπέρ του ΝΑΙ». Ο κ. Πατούλης προσθέτει ότι «στην προσπάθεια αυτή όλοι θα τον στηρίξουμε και πρώτη η Αυτοδιοίκηση, η οποία αποτελεί για την ελληνική κοινωνία θεσμό που εκφράζει την σταθερότητα, την ασφάλεια, την αλληλεγγύη».

Συμπληρώνει όμως ότι «αν δεν έρθει η συμφωνία που μας υποσχέθηκε, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» και υποστηριζει ότι «σε αυτό το απευκταίο για   την πατρίδα μας ενδεχόμενο, η αυτοδιοίκηση είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της». 

Ο κ. Πατούλης εκτιμά ότι ανάμεσα στους λόγους που επικράτησε το "όχι", ήταν ότι «είχε πρόσωπο», «έναν πολιτικό ηγέτη, τον κ. Τσίπρα, ένα  πρόσωπο που για την πλειοψηφία του λαού μας σήμερα εκφράζει την ελπίδα».

Αντίθετα, το ΝΑΙ, σημειώνει « δεν είχε πρόσωπο. Δεν είχε έναν αντίστοιχο πολιτικό ηγέτη.Επιπλέον, υποστηρίχθηκε από πολιτικές και  κομματικές ηγεσίες που αποδεικνύεται ότι αποστρέφεται η πλειοψηφία της κοινωνίας μας». Γι' αυτό τις καλεί «να αποχωρήσουν άμεσα». 

Τέλος αναφέρει ότι «δεν πρέπει το στρατόπεδο του ΟΧΙ να ερμηνεύσει λανθασμένα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και το κυριότερο, είναι  απαραίτητο να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την ενότητα του λαού μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός επέστρεψε το τελεσίγραφο

Παραιτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις