Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εξουσιοδότησαν τον Αλέξη Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις-Σε λίγη ώρα η κοινή δήλωση των Πολιτικών Αρχηγών-Αύριο η Ελλάδα παρουσιάζει τις δικές προτάσεις στην Ευρώπη–ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εξουσιοδότησαν τον Αλέξη Τσίπρα για τις ...

Η πρόταση συζητείται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

17.05:Στην εξεύρεση λυτρωτικής λύσης κάλεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χάσαμε χρονο. Αυτή η συνάντηση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης βαρύνει τον πρωθυπουργό. Θα πρέπει να παρθούν δύσκολες αποφάσεις και να είμαστε ενωμένοι τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ούτε μνημόνιο ούτε Grexit. Και τα δύο είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών  αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

16.57 Σχεδόν επτά ώρες διήρκεσε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις αύριο, Τρίτη, στη Σύνοδο Κορυφής, όπως συμφώνησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ.


Οι ελληνικές προτάσεις αποτυπώνονται σε κοινό κείμενο που έχουν υπογράψει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα, το οποίο καταγράφει τα επόμενα βήματα, αλλά και τα αιτήματα της Αθήνας στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

16.20 Σχεδόν έξι ώρες συμπληρώνονται από την ώρα που ξεκίνησε η Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών. Ολοι είναι πλέον εν αναμονή του κοινού ανακοινωθέντος που αυτή την ώρα συντάσσεται. Συμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός ζήτησε από όλους να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.

15.26: Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ. Όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, αύριο στη σύνοδο κορυφής η Ελλάδα δεσμεύθηκε ότι θα παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Η υπό διαμόρφωση πρόταση φαίνεται ότι αποτελεί αντικείμενο της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών.

 

14:47 Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, χωρίς να υπάρχει αναφορά σε οικονομική βοήθεια σύμφωνα με το Reuters.

 

14.45: Ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε ξανά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει ο Guardian.

 

14.17: Σύμφωνα με πληροφορίες στο πολιτικό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών μελετάται το ενδεχόμενο όλα τα κόμματα - πλην ΚΚΕ - να συμφωνήσουν σε κείμενο υπέρ της παραμονής στο ευρώ και να υπάρξει κοινή εθνική γραμμή

 

14.02: Ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ η παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν έχει άμεση σχέση με τη σύσκεψη, καθώς ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν μετέχει, αλλά βρίσκεται σε διπλανή αίθουσα μαζί με τους συνεργάτες των πολιτικών αρχηγών.

13.56: Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση.

 

13.31: Στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών έφθασε πριν από λίγο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

13.29: Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να συνομιλήσουν. Η συνομιλία θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγου, στη διάρκεια του διαλείμματος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

13.07: Συνεχίζεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τη διακοπή προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

 

13.00: Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ.

 

12.56: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ολοκληρώνεται μετά από σχεδόν τρεις ώρες το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

 

10.35 Σε εξέλιξη βρίσκεται το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αμέσως μετά θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Υπουργού Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Ποιοι ακούγονται για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών -Μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών η ανακοίνωση

 

10.25 Ξεκικά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Δεν συμμετέχει ο Ν. Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής.

Δίπλα στον Αλ.Τσίπρα κάθονται οι Π.Καμμένος και Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ απέναντι οι Β.Μεϊμαράκης, Στ.Θεοδωράκης και Φ.Γεννηματά

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σήμερα στις 10 το πρωί συνεδριάζει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών , υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους αναφέρουν ότι σε αυτό δεν θα συμμετέχει ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Από πλευράς ΝΔ θα συμμετέχει ο νέος, μεταβατικός πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αποδεχόμενος το αίτημα του κ. Τσίπρα για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους εταίρους να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη θα ήταν διαφορετική χωρίς την Ελλάδα.


Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει πλήρη συνείδηση πως η εντολή που τού δίνεται «δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, προοπτικής και απεγκλωβισμού από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας». Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, πρόσθεσε ότι υπάρχουν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις