Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

FIFA: Επίθεση Μπλάτερ σε Γερμανία και Γαλλία για το Μουντιάλ του Κατάρ

FIFA: Επίθεση Μπλάτερ σε Γερμανία και Γα...

«Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέλεξε το Κατάρ για οικονομικά συμφέροντα»

Στην... αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τώρα που καταλάγιασε ο θόρυβος από τις συλλήψεις, τις διώξεις και τις κατηγορίες στελεχών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας για δωροδοκία και διαφθορά.

Σύμφωνα με τον 78χρονο Ελβετό παράγοντα οι (πρώην) Πρόεδροι της Γαλλίας και της Γερμανίας, Νικολά Σαρκοζί και Κρίστιαν Βουλφ, άσκησαν πιέσεις πριν την ανάθεση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022, προκειμένου οι διοργανώσεις να ανατεθούν, αντίστοιχα, στη Ρωσία και στο Κατάρ.

Οι δηλώσεις του Μπλάτερ έγιναν στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Όπως είπε ο Μπλάτερ «ο Σαρκοζί και ο Βουλφ προσπάθησαν να επηρεάσουν τους εκπροσώπους τους να ψηφίσουν υπέρ αυτών των υποψηφιοτήτων. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε ένα Κύπελλο στο Κατάρ».

Και συνέχισε ο γηραιός παράγοντας: «Όποιος το αποφάσισε θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της FIFA, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δέχθηκε πιέσεις από τον Βουλφ «να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ, λόγω οικονομικών συμφερόντων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

FIFA: Ο Μπλάτερ αποσύρει την παραίτησή του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports