Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας στην Ισπανία

Αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργ...

Τι δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης» στην Ισπανία, δηλώνει ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Χόρχε Φερνάντεθ-Ντίαθ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ABC».

Προσθέτει πως η «τζιχαντιστική απειλή» θέτει την κατάσταση της ασφάλειας της χώρας «στο πιο κρίσιμο» σημείο στο οποίο έχει βρεθεί μετά τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004.

«Βρισκόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού μετά τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004 στη Μαδρίτη», που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 191 ανθρώπους, ενώ 2.000 είχαν τραυματισθεί, δηλώνει ο Φερνάντεθ-Ντίαθ.

Ο υπουργός υποστηρίζει πως δεν θέλει να δημιουργήσει πανικό, όμως «το επίπεδο συναγερμού 4 (σε μια πενταβάθμια κλίμακα) ανταποκρίνεται σε μια πραγματικότητα. Σημαίνει πως υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης και πως έχουμε καθήκον να ενεργήσουμε βάσει αυτού, μεταξύ άλλων ενημερώνοντας την κοινή γνώμη».

Σχετικά λίγοι Ισπανοί πολίτες έχουν φύγει από τη χώρα για να ενταχθούν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, υπογραμμίζει ο υπουργός, αριθμώντας τους σε 116, εκ των οποίων οι 16 έχει καταγραφεί πως έχουν επιστρέψει.

Παράλληλα, υπενθύμισε πως ο αρχηγός του  Ισλαμικού Χαλιφάτου Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι «κάλεσε τους μουτζαχεντίν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις εκεί όπου βρίσκονται για να τιμήσουν την επέτειο της ανακήρυξης του Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχει πολλή δραστηριότητα στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να θελήσει να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Φερνάντεθ-Ντίαθ αναφέρθηκε επίσης στην ανάδυση ενός νέου κινδύνου, τον οποίο αντιπροσωπεύει «ο απογοητευμένος τρομοκράτης, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία ριζοσπαστικοποίησής του, αλλά δεν μπόρεσε να φύγει για να πολεμήσει σε μια ζώνη σύγκρουσης και οφείλει να παραμείνει στη χώρα του».
«Είναι ένα δυναμικό κινδύνου το οποίο έχουμε εντοπίσει στην Ισπανία» τόνισε.

Πηγή:zougla.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ραχόι: Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μπορεί αναμφίβολα να αγγίξει την Ισπανία

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις