Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για ποιο από τα μεγάλα ερωτήματα της επιστήμης θα ήθελε να γνωρίζει την απάντηση ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ;

Για ποιο από τα μεγάλα ερωτήματα της επι...

Απάντησε σε ερώτηση του Στίβεν Χόκινγκ

Συχνά-πυκνά ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ απαντά μέσα από τη σελίδα του στο Facebook στις ερωτήσεις των χρηστών. Είναι μια διαδικασία που τη θεωρεί σημαντική, αφού όπως αναφέρει με τον τρόπο αυτό αφουγκράζεται τους προβληματισμούς της κοινότητας.

Στην πιο πρόσφατη από τις online συναντήσεις του με τους χρήστες του δημοφιλέστερου social media, ο δημιουργός του δέχτηκε μια ερώτηση από τον Στίβεν Χόκινγκ, τον διάσημο Βρετανό φυσικό, κοσμολόγο, συγγραφέα και διευθυντή ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. «Θα ήθελα να ξέρω μια ενοποιημένη θεωρία για τη βαρύτητα και τις άλλες δυνάμεις. Για ποιο από τα μεγάλα ερωτήματα της επιστήμης θα ήθελες να γνωρίζεις την απάντηση και γιατί;», ήταν η ερώτηση του Χόκινγκ προς τον Ζάκερμπεργκ.

«Αυτή είναι μια αρκετά καλή! Ενδιαφέρομαι περισσότερο για ερωτήσεις που αφορούν τους ανθρώπους. Τι θα μας επιτρέψει να ζήσουμε για πάντα; Πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε όλες τις ασθένειες; Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος; Πώς λειτουργεί η διαδικασία της εκμάθησης και πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους για να μαθαίνουν ένα εκατομμύριο φορές περισσότερα; Είμαι επίσης περίεργος για το αν υπάρχει ένας θεμελιώδης μαθηματικός νόμος που διέπει τις ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις και την ισορροπία του ποιοι και γιατί νοιαζόμαστε για κάτι. Σίγουρα υπάρχει», απάντησε ο Mr. Facebook, συγκεντρώνοντας κάμποσες χιλιάδες likes και δεκάδες σχόλια.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις