Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Hλεία: Αθώος ο 29χρονος από την Πάτρα που κατηγορήθηκε για πυροβολισμούς εναντίον επιχειρηματία

Hλεία: Αθώος ο 29χρονος από την Πάτρα πο...

Στη ΒΙΠΕ Πατρών

Σε ήρεμο κλίμα, παρουσία ισχυρής βέβαια αστυνομικής δύναμης, ολοκληρώθηκε χθες  η εκδίκαση υπόθεσης απόπειρας ανθρωποκτονίας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας, με αθωωτική απόφαση για τον κατηγορούμενο.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 19 Ιουνίου και το Δικαστήριο είχε διακόψει για χθες το πρωί, οπότε και ολοκληρώθηκε η εκδίκαση με τις απολογίες, την πρότασης της Εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Στο εδώλιο κάθισε ένας 29χρονος από την Πάτρα ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, φερόταν ότι στις 25 Αυγούστου 2014 είχε πυροβολήσει εναντίον επιχειρηματία στην περιοχή της ΒΙΠΕ Πατρών. Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Μαζί του στο εδώλιο κάθισαν ένα ακόμη άτομο για άμεση συνέργεια και μία γυναίκα για απλή συνέργεια.

Η Εισαγγελέας έδρας κα Αριστοτέλεια Δόγκα πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αφού όπως είπε βάσει των στοιχείων δεν στοιχειοθετείται κάτι τέτοιο. Πρόταση την οποία υιοθέτησε και το Δικαστήριο στην συνέχεια το οποίο και έκρινε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς η κατηγορία μετατράπηκε σε απειλή, ενώ δεν είχε γίνει και υποβολή εγκλίσεως.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον 29χρονο τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 800 ευρώ, για τις κατηγορίες της οπλοφορίας και της οπλοκατοχής. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Ο 29χρονος που ήταν προφυλακισμένος για έντεκα μήνες, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Αμαλιάδα: Aγριεμένος πήγε στη δίκη ο 29χρονος Πατρινός - Έσπασε τζάμι και κινήθηκε απειλητικά προς τον Εισαγγελέα

 

Πάτρα: Συνελήφθη τα ξημερώματα ο δράστης των πυροβολισμών στη ΒΙΠΕ - Εκκρεμούσε ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας - Χειροπέδες και σε 22χρονη για υπόθαλψη

 

Πάτρα: Έπεσαν πυροβολισμοί στην ΒΙ.ΠΕ. - Η Αστυνομία αναζητά τον δράστη - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Patrisnews.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις