Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λούκα Κατσέλη:Την Τρίτη θα επανεξεταστούν τα όρια αναλήψεων - Διέψευσε ξανά τα σενάρια για "κούρεμα" των καταθέσεων

Λούκα Κατσέλη:Την Τρίτη θα επανεξεταστού...

Ανάλογα με τη ρευστότητα

Τα όρια στην αναλήψεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega η Λούκα Κατσέλη, θα επανεξεταστούν το πρωί της Τρίτης, με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη. Επίσης διέψευσε ξανά τα σενάρια περί κουρέματος των καταθέσεων. Η πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, πρόσθεσε ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΚΤ την ίδια ημέρα.

Μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου, η κ. Κατσέλη είπε ότι όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά μεταβούμε στην ομαλότητα τόσο μικρότερη πιθανότητα υπάρχει ότι θα υπάρχει οτιδήποτε δυσάρεστο στο μέλλον.

Υπογράμμισε ότι το πλαίσιο, στο οποίο θα κινηθούν οι τράπεζες θα καθοριστεί λεπτομερώς τη Δευτέρα λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ληφθούν το πρωί της ίδια ημέρας, και με βάση τη ρευστότητα που θα είναι διαθέσιμη από το πρωί της Τρίτης θα καθοριστούν τα όρια των αναλήψεων.

Επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την Τρίτη ή την Τετάρτη να λειτουργήσουν τα τραπεζικά υποκαταστήματα κανονικά και να γίνουν όλες οι συναλλαγές, αφού βεβαίως γνωστοποιηθεί και το όριο των αναλήψεων.

Η κ. Κατσέλη διέψευσε εκ νέου τα σενάρια για «κούρεμα» 30% στις καταθέσεις πάνω από 8.000 ευρώ που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Financial Times, κάνοντας λόγο για πλήρως ανυπόστατο δημοσίευμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Παιχνίδια με τις καταθέσεις στο «παρά ένα» πριν το δημοψήφισμα- Τι ισχύει για το κούρεμα- Ποιες καταθέσεις είναι εγγυημένες


 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις