Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτ. Αχαΐα: Όχι σε ξένα σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Φλόκα λέει ο Χρήστος Νικολάου - Τι είπε στον υπουργό Περιβάλλλοντος

Δυτ. Αχαΐα: Όχι σε ξένα σκουπίδια στον Χ...

Επίκειται συνάντηση για το θέμα των λατομείων

Ο δήμαρχος  Δυτικής Αχαΐας  κ. Χρήστος Νικολάου στην ανακοίνωσή του, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος & ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη ,  αναφέρει τα εξής : «Επαναλαμβάνω για ακόμη μια φορά  ότι το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας, αποτελούμε και είμαστε συνέχεια των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών, οι οποίες κατάφεραν και έλυσαν το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, για το Δήμο μας, το οποίο είναι κατεξοχήν πρόβλημα πολιτικό.

 

Κατάφεραν  και έκλεισαν παράνομες χωματερές ( Πετροχωρίου)   και έμαθαν να συζητάνε, να πείθουν την τοπική κοινωνία με επιχειρήματα, να χωροθετούν και να κατασκευάζουν Χ.Υ.Τ.Α., να βρίσκουν νόμιμες και οριστικές λύσεις για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, αφού το πρόβλημα αφορά καθαρά και εκ του νόμου τον εκάστοτε δήμο ξεχωριστά καθώς  όλοι γνωρίζουμε ότι η υποχρέωση και ρόλος της Περιφέρειας εξαντλείται στο τυπικό μέρος του θέματος  και λειτουργεί στη βάση των επιδιώξεων και των προτάσεων των Δήμων. Όλα αυτά μας τα κληροδότησαν  και οφείλουμε να τα σεβαστούμε, να τα προασπίσουμε  αλλά και να τα διαφυλάξουμε ως «κόριν» οφθαλμού.  Γι ’ αυτό και η πρώτη συνέντευξη του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας σχετικά με την εναπόθεση  των  απορριμμάτων  όμορου Καλλικρατικού Δήμου στον Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα ήταν αρνητική και θα είναι αρνητική.  Παραμένει πάγια η θέση μας ότι τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε δήμο αφορούν τον  ίδιο  και  θα πρέπει να λύνονται σε δικό του χώρο, στη δική του αυλή και όχι στην αυλή του γείτονα διότι με αυτόν τον τρόπο κάνουμε εξαγωγή προβλημάτων. Ο Χ.Υ.Τ.Α. Φλόκα κατασκευάσθηκε  για να εξυπηρετεί τους εννέα (9) πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Ωλενίας, Δύμης, Λαρισού,  Μόβρης, Φαρρών, Ερυμάνθου, Μεσσάτιδας, Βραχναΐκων, Παραλίας και τις δυο (2) κοινότητες Καλεντζίου και Λεοντίου.

Με μπροστάρη το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, το Δημοτικό Συμβούλιο  και όλους του Δημότες θα προασπίσουμε  αυτά που μας κληροδότησαν  οι προκάτοχοί μας και θα τα διαφυλάξουμε ως «κόριν» οφθαλμού ώστε να τα παραδώσουμε στα παιδιά  μας».

Επιπλέον ο δήμαρχος ανέφερε στον κ. υπουργό τις σημαντικές  προόδους που  όπως επισημαίνεται,έχει καταφέρει η Δημοτική Αρχή , όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα,  την ανακύκλωση καθώς και την ωριμότητα που υπάρχει στην περιοχή   σχετικά με την χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων χωρίς  καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση και με τεράστια οικονομικά και κυκλοφοριακά οφέλη για τον δήμο.

Κλείνοντας - ζήτησε και πήρε θετική απάντηση - για συνάντηση στο γραφείο του υπουργού  σχετικά με  το θέμα των λατομείων του Αράξου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις