Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο θάνατος της 44χρονης, τα capital control και ο τάφος που δεν μπορεί να φτιαχτεί...

Ο θάνατος της 44χρονης, τα capital contr...

Ανθρώπινα δράματα πίσω από την πολιτική και οικονομική ασφυξία των καιρών

Ο Παναγιώτης Μαντάνης την Πέμπτη το απόγευμα κήδεψε την 44χρονη σύζυγο του και τώρα...ξανά και ξανά ζει το δράμα γιατί δεν μπορεί να της φτιάξει τον τάφο, αφού...δεν μπορεί να πληρώσει: Πάντως ο αντιδήμαρχος κ.Καραντινός με τον οποίο επικοινωνήσαμε δήλωσε ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα!

«Αυτό που ζούμε το τελευταίο 24ωρο μοιάζει με επανάληψη του δράματος στο σπίτι μας» λέει ο κ.Μαντάνης που ζει τώρα με θλιβερό και απάνθρωπο τρόπο την απίθανη γραφειοκρατία εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί και την αδυναμία των υπηρεσιών να βρουν λύση- σε πρωτόγνωρες καταστάσεις είναι αλήθεια.

«Δεν μπορώ να φτιάξω τον τάφο της γυναίκας μου που θάψαμε την Πέμπτη. Δεν μπορούν να βρουν λύση, δεν έχω τη δυνατότητα να τους δώσω τε λεφτά. Δεν παίρνουν Κάρτα, δεν έχουν τραπεζικό λογαριασμό, θέλουν , λέει μόνο μετρητά»! λέει με απόγνωση ο κ.Μαντάνης!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η 44χρονη φιλόλογος Ευαγγελία Στρατάκη έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Σκόρπισε θλίψη και πόνο στον άνδρα της, στο παιδί τους, στους συγγενείς και φίλους. Η κηδεία της έγινε την ίδια μέρα το απόγευμα στο δημοτικό κοιμητήριο του Ηρακλείου.

«Την Παρασκευή το πρωί πήγα στο κοιμητήριο να συζητήσω με τους υπαλλήλους για να δούμε το θέμα του τάφου και μου υπέδειξαν διαφορετικά είδη. Αυτά με βότσαλο ή χωρίς βότσαλο με 550 ευρώ και τον άλλο με πλάκα 850 ευρώ. Είπα ότι η οικογένειά μου θέλει αυτόν με τα 850. Νόμιζα πως στις τεχνικές λεπτομέρειες τελειώσαμε. Κι εκεί μου είπαν ότι για να αρχίσουμε θέλει μετρητά»! λέει ο κ.Μαντάνης.

-Μα δεν έχω τόσα χρήματα μετρητά! Έχουν οι τράπεζες πλαφόν τα 60 ευρώ ημερησίως! Που να τα βρω; Εξήγησε ο ίδιος...

«Εκεί αρχίζει ο νέος γολγοθάς μου. Μου είπαν ότι ούτε...λογαριασμό μου δίνουν, ούτε...πιστωτική δέχονται! λέει ο κ.Μαντάνης. Ο οποίος και πήγε μέχρι το δήμο, μίλησε με τις οικονομικές υπηρεσίες, το γραφείο του αντιδημάρχου, αλλά...εισέπραξε την ίδια απάντηση, ότι είναι δύσκολο να βρεθεί λύση.

«Καταλαβαίνω ότι είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση! Για όλους μας. Αλλά δεν είναι δυνατόν καμιά υπηρεσία να μου λέει ότι εάν δεν μας δώσεις τα 850 ευρώ δεν πρόκειται να γίνει ο τάφος! Τι να κάνουμε; Δεν μπορώ να ξαναπεράσω κι άλλο δράμα στο σπίτι μου» λέει κ.Μαντάνης.

Ο αντιδήμαρχος

 

Επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο κ.Καραντινό ο οποίος δήλωσε ότι πληροφορήθηκε το θέμα από τις υπηρεσίες τους και είπε ότι «τη Δευτερα Κιόλας το θέμα θα τακτοποιηθεί, δεν μπορεί να μείνει έτσι!»

«Έχουμε πει ότι θα αλλάξουμε τακτική αυτές τις μέρες κι όσες μέρες οι τράπεζες είναι κλειστές! Τη Δεύτερα και αφού τελειώσουμε με το δημοψήφισμα με το οποίο ασχολούνται οι υπηρεσίες, θα βρούμε λύση. Ο τάφος θα είναι έτοιμος πριν το μνημόσυνο και ο άνθρωπος θα φέρει τα λεφτά μόλις Ανοίξουν οι τράπεζες και ομαλοποιηθούν οι συναλλαγές» είπε ο αντιδήμαρχος.

 

 


cretalive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις