Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ του «Όχι» σε πενήντα ιταλικές πόλεις

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης υπέρ του «Όχι...

Δημόσιες συζητήσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης των ιταλών πολιτών

Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις προς στήριξη του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε πενήντα διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας, με πρωτοβουλία κινημάτων της Aριστεράς, συνδικάτων, των κομμάτων Αριστερά και Ελευθερία, Κομμουνιστική Επανίδρυση και «λίστα Τσίπρα».

Στην Ρώμη πρόκειται να ξεκινήσει σε μία περίπου ώρα λαμπαδηφορία αλληλεγγύης, στο Παλέρμο της Σικελίας μόλις ολοκληρώθηκε κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, στην Βερόνα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδήλωση στην πλατεία «Ντεϊ Σινιόρι», ενώ στην Βενετία έχει οργανωθεί καθιστική διαμαρτυρία για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης μπροστά στην έδρα της δημόσιας τηλεόρασης Rai.

Δημόσιες συζητήσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης των ιταλών πολιτών σχετικά με τα αποτελέσματα της πενταετούς λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα, πρόκειται να οργανωθούν επίσης αύριο και την Κυριακή.

Παράλληλα, ο φετινός νικητής του γνωστού και έγκυρου ιταλικού λογοτεχνικού βραβείου Strega, Νικόλα Λατζόια, θέλησε να αφιερώσει την διάκρισή του «στην Ελλάδα που αντιστέκεται στην λιτότητα».

«Θεωρώ τις τοποθετήσεις της κυρίας Μέρκελ βλασφημία. Έχουμε μετατρέψει την Ευρώπη σε οχυρό, σε ένα βασίλειο της λιτότητας. Λυπάμαι και ντρέπομαι που δεν δείχνουμε την πρέπουσα αλληλεγγύη προς την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ιταλός συγγραφέας.

Πηγή:zougla.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις