Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας - Το «ΝΑΙ» δεν σημαίνει άνευ όρων παράδοση

Ιάσονας Φωτήλας - Το «ΝΑΙ» δεν σημαίνει ...

Ο Βουλευτής Αχαΐας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Super B

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Super B Πάτρας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πλή βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνος Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας του Ποταμιού.

Ο βουλευτής Αχαΐας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου,  δήλωσε ότι το «ΝΑΙ» δε σημαίνει άνευ όρων παράδοση. Μόνο αν κερδίσει το «ΝΑΙ» υπάρχει ελπίδα για άμεση διαπραγμάτευση μ’ ένα αρκετά σκληρό πρόγραμμα, όμως. Μόνο με το «ΝΑΙ» αύριο η Ελλάδα δε θα αποτελεί μία απομονωμένη και τριτοκοσμική χώρα σ’ ένα ευαίσθητο περιβάλλον και οικονομικά, αλλά και σε σχέση με τη γεωπολιτική της θέση.

Αντίθετα, ο κ. Φωτήλας τόνισε ότι το «ΟΧΙ» σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα σβηστεί το δημόσιο χρέος. Το «ΟΧΙ» σημαίνει ΟΧΙ στο ευρώ. Ο τρόπος με τον οποίο τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος καταδεικνύει μία κυβέρνηση που προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού και είναι πολιτικά ανήθικος. Μία μικρή πλέον μερίδα των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα δεν έχει να κάνει με το ευρώ ενώ και οι 18 υπουργοί της Ευρωζώνης δηλώνουν ότι το πραγματικό ερώτημα είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Αργότερα, ο βουλευτής Αχαΐας επεσήμανε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε επίσημη απόφαση σύμφωνα με την οποία το δημοψήφισμα δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο συγκεκριμένος Διεθνής Οργανισμός, παρατηρώντας ότι η εμπλοκή Διεθνών Οργανισμών σε ανάλογες περιπτώσεις, συμβαίνει μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.

Καταλήγοντας ο κ. Φωτήλας, εξέφρασε την ελπίδα πως ο ελληνικός λαός έχει αποφασίσει για το αν τελικά θέλει ευρώ ή δραχμή. Ότι έστω στον λίγο χρόνο που του δόθηκε η δυνατότητα να «μελετήσει» πριν αποφασίσει, έχει αντιληφθεί ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η παραμονή μας ή όχι στο ευρώ. Ότι τελικά η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς να ανήκει στην Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ιστοσελίδα

https://www.youtube.com/watch?v=mZVKUN8XxG4&feature=youtu.be

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις