Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όχι στην Ευρώπη των δεσμών - Ναι στην Ευρώπη των λαών!

Όχι στην Ευρώπη των δεσμών - Ναι στην Ευ...

Του Μιλτιάδη Βέρρα μαιευτήρα, χειρούργου γυναικολόγου, πρώην Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας

Όλοι είμαστε Ελληνες. Την Κυριακή, όμως, "αναμετράται" ο υπερήφανος Έλληνας με τον Έλληνα "ραγιά". Ο υπερήφανος Έλληνας είναι ο αδούλωτος και ο ατρόμητος.

Δεν μέμφομαι τον Έλληνα "ραγιά". Ούτε τον καλοζωϊσμένο, ούτε τον εξαθλιωμένο. Μπορώ να κατανοώ ανασφάλειες και φοβίες. Μπορώ να συμμερίζομαι προβληματισμούς και επιτακτικές ανάγκες. Αλλά (οφείλει να) ζει κανείς με την ελπίδα και τη βούληση ότι θα μπορέσει ν'αποτινάξει τα δεσμά του φόβου.

Γιατί ζούμε, που και πως ζούμε; Ζούμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη κι εδώ θέλουμε να μείνουμε. Αλλά σε ποιαν Ευρώπη; Σ'αυτήν που ξεκίνησε την ενωμένη πορεία της, με πρώτο Πρόεδρό της το ναζιστή Βάλτερ Χάλσταϊν και που έχει σήμερα ως επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Πολωνό Ντόναλντ Τουσκ, εγγονό αξιωματικού των χιτλερικών SS;

Θεός φυλάξοι! Όχι και πάλι όχι! Θέλουμε να ζούμε και δω θα μείνουμε, σε πείσμα των εκφραστών της μαύρης προπαγάνδας των σκοταδιστών, που έχουν σήμερα το "πάνω χέρι" στη γηραιά ήπειρο. Αυτό το "πάνω χέρι" θέλουμε, με τους άλλους λαούς της Ευρώπης, να κόψουμε.

Και πολεμάμε "από μέσα" για να κατεδαφισθεί το οικοδόμημα του νεοφασισμού, που διοικείται (και) από ναζιστές και τους απογόνους τους. Ως γνωστόν κυρίαρχο συστατικό στοιχείο του φασισμού είναι ο φόβος. Όσοι, λοιπόν, τούτες τις ημέρες καλλιεργούν συνειδητά ή άθελά τους τον φόβο, σημαίνει ότι τον έχουν αποδεχθεί και το βέβαιο είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικές αρχές, με ανθρώπινες αξίες και κοινωνικές ευαισθησίες. Δικαίως, συνεπώς, βιώνουμε όσα βιώνουμε μεμονομένα και συλλογικά.

Ας το εμπεδώσουμε λοιπόν. Τούτες τις ημέρες παρελαύνουν χωρίς ντροπή μπροστά από τα μάτια μας η υποκρισία, ο κυνισμός, η ανθρωποφαγία και όλος ο απόπατος της ανθρώπινης κτηνωδίας. Μόνο αφελείς πιστεύουν ότι έκλεισε τις Τράπεζες και προκάλεσε την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση του. Οι πιστωτές και τα εγχώρια φερέφωνα τους, που επιδεικνύουν περισσή δουλοπρέπεια ( αλλά και αμείβονται αδρά βεβαίως-βεβαίως) εκτελούν την ίδια αποστολή του 2010, του 2012 και του περασμένου Γενάρη και με την κατάπτυστη προπαγάνδα τους επιχειρούν να εκφοβίσουν το λαό. Δεν πρωτοτυπούν, όμως, ούτε εκπλήσσουν και ούτε πείθουν πλέον την δεινοπαθούσα Ελληνική κοινωνία, που γνωρίζει ότι το τραπεζικό σταγονόμετρο των ημερών είναι ενταγμένο στο σχέδιο της κοινωνικής γενοκτονίας.

Όλοι οι Έλληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη. Υπάρχει όμως μια ειδοποιός διαφορά. Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να πορεύονται "στα γόνατα" με την Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σουλτς και τον Τουσκ. Και υπάρχουν οι συνέλληνες που όρθιοι, αγέρωχοι και υπερήφανοι παλεύουν για την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την κοινωνική ευαισθησία και την επαναφορά στην πρωτοπορία των θεμελιωδών αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής ιδέας. Αυτές οι αρχές και αξίες έχουν καταρρακωθεί και η Ελλάδα νοιώθει ανοχύρωτη στους κόλπους της Γερμανικής, πλέον, Ευρώπης, αφού σ'όλα τα μείζονα προβλήματα μας μονίμως νίπτει χείρας. Στο Κυπριακό, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ΑΟΖ, το Σκοπιανό, τη φύλαξη των συνόρων μας, τη λαθρομετανάστευση κτλ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιπάλεψε επί πεντάμηνο με γενναιότητα, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια την κάθεστηκυΐα συντηρητική τάξη της Ευρώπης με όπλο τη βούληση του λαού και έφθασε πολύ κοντά στην απομείωση του χρέους για να είναι βιώσιμη η νέα συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές, που θα δίνει στον βασανισμένο Ελληνικό λαό πραγματική ελπίδα ανασύνταξης, ανάκαμψης και ανάπτυξης του Κράτους και της χώρας.

Ιστορικά, τα μεγάλα "ΌΧΙ" επέτρεπαν στην Ελλάδα να βλέπει φως εκεί που δεν υπάρχει και δικαιώνεται. Την Κυριακή, με την δύναμη ενός βροντερού "ΟΧΙ", η συμφωνία θα επιτευχθεί κι από τις ωδίνες ενός επώδυνου, αλλά έντιμου και αμοιβαία επωφελούς συμβιβασμού, θα θεριέψει η ελπίδα για να επανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοπρεπούς συνύπαρξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια των λαών.

*Ο κ. Βέρρας ήταν βουλευτής Αχαίας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2004-2009.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις